Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λ. Βαρουξή: «Η δουλειά μας συχνά μεταφέρεται στο πεζοδρόμιο»

19/3/2024 10:58:40 μμ
Η πρόεδρος του Φ.Σ. Λιβαδειάς διεκδικεί θέσεις προσωρινής στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία του Δήμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το σημαντικό ζήτημα της θέσης για προσωρινή στάση/στάθμευση έξω από τα φαρμακεία αναδεικνύει μέσω των social media η πρόεδρος του Φ.Σ. Λιβαδειάς, Λουκία Βαρουξή. Τονίζοντας ότι τα φαρμακεία είναι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ότι συχνά απαιτείται η εξυπηρέτηση ανθρώπων με αναπηρία, υπερήλικων, νοσούντων από Covid-19, γονιών που έχουν τα άρρωστα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο κτλ., η Λ. Βαρουξή ανάρτησε φωτογραφίες από περιοχές της χώρας, όπου οι δήμοι έχουν παραχωρήσει θέσεις πάρκινγκ μπροστά στα φαρμακεία, όπως στην Κάρυστο, στη Ρόδο, στην Κω, στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο, στην Τήνο και σε πολλές άλλες.


Μιλώντας η ίδια στο f.daily, ανέφερε πως μόνη της έψαξε να βρει όλες αυτές τις πληροφορίες και στόχος της είναι το μέτρο να εφαρμοστεί και στη Λιβαδειά. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η δουλειά μας συχνά μεταφέρεται στο πεζοδρόμιο, γιΆ αυτό διεκδικούμε αυτή τη θέση. Έχω δεχτεί κλήση γιατί έβαλα σταντ έξω από το φαρμακείο μου, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λειτουργήσουμε με ανθρωπιά και με παιδεία. Πριν από περίπου ένα χρόνο ως σύλλογος ζητήσαμε από το Δήμο να μας εξασφαλίσει κενές θέσεις μπροστά στα φαρμακεία, ωστόσο δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση. Με την αλλαγή της δημοτικής αρχής που αναμένεται σύντομα, έχουμε την ελπίδα ότι το θέμα θα προχωρήσει. Αλλά ακόμα και αν δεν προχωρήσει, εμείς θα επιμείνουμε. Υπάρχουν δήμοι, ακόμα και σε νησιά, που είναι πολύ οργανωμένοι, γιατί όχι και εμείς;». 

Συμπληρώνει δε ότι: «Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει την κενή θέση, πρέπει να γίνει από τους δήμους». 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2023 αντίστοιχη απόφαση ελήφθη στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου τοποθετήθηκαν οι απαραίτητες πινακίδες και έγινε ειδική διαγράμμιση στο οδόστρωμα. Όπως επισήμαναν τότε στο f.daily φαρμακοποιοί της περιοχής, ήταν μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία κυρίως για τους ασθενείς με κινητικά προβλήματα αλλά κατΆ επέκταση και για τα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου