Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κύπρος: Στα φαρμακεία το rapid τεστ για την COVID-19

17/3/2021 3:26:09 μμ
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση συζητά να εμπλέξει τους φαρμακοποιούς στους εμβολιασμούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, ανακοίνωσε ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας θα διενεργούν τεστ ταχείας διάγνωσης για τον κορονοϊό επί πληρωμή.

Όπως είπε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Σύλλογος συνεργάστηκε με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αυξήσει τους ελέγχους που γίνονται για την ανίχνευση κρουσμάτων COVID-19. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, όπως δημοσιεύει το sigmalive.com, τα φαρμακεία θα εκδίδουν έντυπα αρνητικού αποτελέσματος, τα οποία θα αναγνωρίζονται από τις αρχές και θα καταχωρούν τα θετικά αποτελέσματα στο αρχείο της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων του κυπριακού υπουργείου Υγείας.

Η Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ διευκρίνισε ότι τα τεστ θα διενεργούνται αποκλειστικά από τους φαρμακοποιούς και δεν θα διατίθενται στους πολίτες για αυτοδιάγνωση, παρά το ότι αυτό επιτρέπεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η τιμή του τεστ κυμαίνεται από 10-15 ευρώ και η διαδικασία γίνεται στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου, μετά από ραντεβού, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Ελλάδα: Πιθανή η συμμετοχή των φαρμακοποιών στην Επιχείρηση Ελευθερία;

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να εμπλέξει τους φαρμακοποιούς στους εμβολιασμούς κατά της νόσου COVID-19. Ενόψει της παραλαβής εμβολίων της Janssen, που χορηγούνται σε μία δόση και δεν απαιτούν ακραίες συνθήκες συντήρησης, τα φαρμακεία θα είναι σε θέση να αναλάβουν τον εμβολιασμό πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών και έτσι να αυξηθεί κατακόρυφα η εμβολιαστική κάλυψη. Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν από τον Απρίλιο και μετά. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο