Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κύπρος: Δίνονται 25 χιλιάδες ευρώ σε φαρμακοποιούς του νησιού

25/1/2019 12:07:06 μμ
Για άνοιγμα φαρμακείων σε απομακρυσμένες περιοχές και συγχωνεύσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε διαρκή συζήτηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Κύπρου με το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η δημιουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) στο νησί.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι προσφέρονται υψηλά κίνητρα σε φαρμακοποιούς και κλινικά εργαστήρια για συγχωνεύσεις και διαπίστευση ενώ συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με φαρμακοβιομηχανίες, εισαγωγείς και προμηθευτές φαρμάκων προκειμένου να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site philenews.com θα δοθούν οικονομικά κίνητρα από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) σε ιδιωτικά φαρμακεία και κλινικά εργαστήρια, προκειμένου να ικανοποιήσει από τη μία σχετικά αιτήματα τους και να αντιμετωπίσει από την άλλη στρεβλώσεις που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η αγορά σε ό,τι αφορά τους δύο συγκεκριμένους τομείς. Στον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο έχουν δοθεί κίνητρα για συγχωνεύσεις φαρμακείων (πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κάθε φαρμακοποιός που θα κάνει αυτή την επιλογή θα λάβει γύρω στις €25.000), καθώς και κίνητρα στους φαρμακοποιούς που θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν τα φαρμακεία τους σε απομακρυσμένες ή/και ορεινές περιοχές.


Παρόμοια κίνητρα έχει προσφέρει ο ΟΑΥ και στους ιδιώτες χημικούς, παραχωρώντας ποσά που ξεπερνούν τις €20.000 για συγχώνευση εργαστηρίων και παρόμοια ποσά στα εργαστήρια που θα επιδιώξουν τη διαπίστευση τους.


Οι προτάσεις αυτές, τέθηκαν από τον ΟΑΥ στον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Σύνδεσμο Κλινικών Εργαστηρίων κατά τις τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις, μαζί με τις ολοκληρωμένες οικονομικές προτάσεις του οργανισμού προς τις δύο συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου