Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Κυκλοφόρησε ο νέος Οδηγός «Δράσεις Συλλόγων Ασθενών 2021-2022»

15/7/2022 1:49:08 μμ
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η δημοσιογραφική ομάδα του Health Daily ολοκλήρωσε τη νέα επικαιροποιημένη έκδοση του Οδηγού «Σύλλογοι Ασθενών Ελλάδος: Δράσεις 2021/2022», συμπεριλαμβάνοντας πολλούς νέους συλλόγους και  παρουσιάζοντας λεπτομερώς τις τρέχουσες και προσεχείς δράσεις ενημέρωσης, ψυχολογικής υποστήριξης και διεκδίκησης.


Ο Οδηγός από την πρώτη του έκδοση αγκαλιάστηκε από τους συλλόγους ασθενών, καθώς αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας, το Υπουργείο Υγείας, τους συλλογικούς φορείς του χώρου και, κυρίως, τους απλούς πολίτες.

Η παρούσα έκδοση φιλοξενεί 85 συλλόγους, οι οποίοι  πλέον έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές δράσεις και συνεργασίες πανευρωπαϊκού σε πολλές περιπτώσεις επιπέδου.

Αναλυτικότερα, ο εν λόγω οδηγός αποτελεί:

  • έναν κατάλογο με τα στοιχεία των σημαντικότερων οργανώσεων, κοινοτήτων και συλλογικοτήτων ασθενών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας,
  • ένα δυναμικό μέσο με το οποίο οι Σύλλογοι Ασθενών μπορούν να διαδώσουν το έργο τους και για να προσελκύσουν νέα μέλη και εθελοντές,
  • έναν χάρτη πληροφοριών στα χέρια των ασθενών χρονίων παθήσεων που θέλουν να μάθουν περισσότερα και να συναντήσουν επαγγελματίες υγείας, φορείς και ασθενείς με την ίδια πάθηση
  • ένα χρήσιμο εργαλείο για τον επαγγελματία Υγείας που χρειάζεται ενημέρωση και πληροφόρηση για τις δράσεις συλλόγων ασθενών αναφορικά με συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες.

 

H φετινή έκδοση φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του αείμνηστου καθηγητή των Οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλου, καθώς και του πρόσφατα διεθνώς βραβευμένου Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Χρήστου Λιονή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης η ενότητα «Επιπτώσεις COVID-19» στις καταχωρήσεις των συλλόγων καθώς αποτυπώνουν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην πορεία της θεραπείας τους. 


Το Health Daily, µε την παρούσα έκδοση, συνεχίζει να στηρίζει το έργο των συλλόγων ασθενών και να προωθεί τις διεκδικήσεις τους. 

Χορηγοί

Πολύτιμοι αρωγοί στην υλοποίηση του φετινού οδηγού υπήρξαν οι: Bristol Myers Squibb, GENESIS Pharma, Janssen-Cilag, Pfizer Hellas, Sanofi, Takeda Hellas Φαρμακευτική ΑΕ, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ

Αναγνώριση και από την ακαδημαϊκή κοινότητα

Η πρωτοβουλία  της δημοσιογραφικής ομάδας του Ηealth Daily και της Boussias να παρουσιάσουν τις δράσεις και το έργο των συλλόγων ασθενών που δραστηριοποιούνται στη χώρα µας ξεκίνησε µε τον οδηγό « ∆ράσεις 2012-2013» και είχε ως βασικό στόχο τη δηµιουργία ενός χρήσιµου εργαλείου για τους επαγγελµατίες υγείας, το Υπουργείο Υγείας και όλους τους φορείς υγείας, δηµόσιους και ιδιωτικούς, αλλά κυρίως τους απλούς πολίτες. Η υλοποίησή του οδήγησε στη διαπίστωση των πολλών και σημαντικών που µπορούν να καταφέρουν οι ασθενείς, µέσα από συλλόγους και φορείς, µε κοινό στόχο και όραµα, ενώ η μεγάλη του απήχηση οδήγησε στην επόμενη έκδοση, όπου η συµµετοχή πολλών νέων συλλόγων και η όλο και πιο πλούσια δράση παλαιότερων, κατέδειξε την ανάγκη για διετή επικαιροποίηση των συγκεκριµένων οδηγών. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει αναγνωρίσει τη μεγάλη αξία του οδηγού «Δράσεις Συλλόγων Ασθενών». Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων» ζήτησε και έλαβε την άδεια από το Health Daily να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο του οδηγού στο διδακτικό υλικό του εν λόγω Προγράμματος. 


Πληροφορίες:
Χορηγίες: Χρυσούλα Κορδούλη, T: +30 210 661 7777 (εσωτ.204), E: ckordouli@boussias.com
Πληροφορίες: Βάσω Κατέρου, T: +30 6938 376 393, E: vasokaterou@gmail.com
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δώρισε έναν καρδιολογικό υπέρηχο στο Κέντρο Υγείας Αμοργού


Σχετικά άρθρα

Το 62,4% των πολιτών δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε νέο εμβολιασμό Covid-19
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΘ η ικανοποίηση της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά
EMA: Λήψη μέτρων κατά της ευλογιάς των πιθήκων
Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου κατά τη διάρκεια κρίσεων
ΕΚΠΑ: Summer school on natural drug products
Φοιτητές Φαρμακευτικής εκπαιδεύτηκαν στα φυσικά προϊόντα με τη συνεργασία του ΙΔΕΕΑΦ και της ΠΕΦ