Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Κουρασμένα & βαριά πόδια, ευρυαγγείες, κιρσοί

27/5/2021 4:53:21 μμ
Οι καλύτερες συμβουλές και συστάσεις που μπορεί να δώσει ο φαρμακοποιός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η υψηλή θερμοκρασία αυτήν την εποχή συχνά προκαλεί δυσάρεστα προβλήματα στα πόδια, όπως αίσθημα βάρους, καύσου και κούρασης, πόνους, οιδήματα και αιμωδίες. Ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες και μπορεί να επιδεινωθεί εάν συνδυάζεται με κακή διατροφή, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ορθοστασία ή καθιστική ζωή, ορμονικές διαταραχές, αλλά και με κιρσούς και ευρυαγγείες.
Κιρσοί είναι οι διατεταμένες φλέβες (άνω των 3mm) των κάτω άκρων και προκαλούνται από την κακή λειτουργία των επιφανειακών φλεβών που έχουν ευπαθές τοίχωμα και έτσι δεν αντέχουν την καθημερινή καταπόνηση. Αποτέλεσμα είναι να αρχίζει το αίμα να λιμνάζει στο σημείο και να προκαλεί τη διαστολή των φλεβών. 

Η συμβουλή του φαρμακοποιού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συστήσει ο φαρμακοποιός στον/στην ασθενή του είναι να φροντίζει να ξαπλώνει και να τοποθετεί τα πόδια σε ανάρροπη θέση (ψηλά, π.χ. πάνω σε δύο μαξιλάρια ή στον καναπέ). Αν αυτό συνδυαστεί με μασάζ στα πέλματα και στις γάμπες με ανοδικές κινήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Πέρα από την ξεκούραση, η άσκηση όπως το περπάτημα και το κολύμπι είναι πολύ βοηθητικά σε φλεβικά προβλήματα καθώς διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και τονώνουν τους μυς.
Ο φαρμακοποιός μπορεί να συστήσει και σκευάσματα με αποσυμφορητική και φλεβοτονωτική δράση:
  • Θεραπείες με βιοφλαβονοειδή (π.χ. διοσμίνη): Πρόκειται για ουσίες που βρίσκονται άφθονες στη φύση, κυρίως ως χρωστικές φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών. Θεραπευτικά, χρησιμοποιούνται ευρέως επί δεκαετίες σε άτομα με προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος, ενισχύοντας τα τριχοειδή αγγεία. Κυκλοφορούν σε χάπια ως μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, σε συμπληρώματα διατροφής αλλά και σε συνθέσεις για τοπική χρήση.
  • Σκευάσματα για μασάζ ή ποδόλουτρα: Περιέχουν αιθέρια έλαια ή φυτικά εκχυλίσματα, π.χ. άρνικα, μενθόλη που αναζωογονούν τα κουρασμένα πόδια.
  • Ορθοπεδικούς πάτους για τα παπούτσια: Πολύ χρήσιμοι ιδίως στις γυναίκες που φορούν τακούνια ή σε περιπτώσεις πολύωρης ορθοστασίας.
  • Ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης συνήθως κλάσης 1 (18-25 mmHg) ή 2 (25-35mmHg). Οι κάλτσες αυτές χρειάζονται αντικατάσταση κάθε 3-4 μήνες.

Γιατί δεν πρέπει να μείνουν οι κιρσοί χωρίς θεραπεία

Ο φαρμακοποιός καλείται να εξηγήσει στους ασθενείς του ότι απουσία θεραπείας, οι κιρσοί χειροτερεύουν σε αριθμό και σε μέγεθος και μπορεί να ευθύνονται για τις ακόλουθες επιπλοκές:
  • Επιπολής φλεβική θρόμβωση.
  • Αιμορραγίες.
  • Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν η αίσθηση βάρους στα πόδια επιμένει και συνοδεύεται από οιδήματα στους αστραγάλους, καλό είναι να παραπέμψετε στο γιατρό, καθώς τα συμπτώματα αυτά μπορεί να υποδεικνύουν σοβαρότερες καταστάσεις, π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια.

DIOSMIN PLUS ΑΠΟ ΤΗΝ EPSILON HEALTH

Τεχνολογική καινοτομία μSMIN® plus

Το Diosmin plus περιέχει μια καινοτόμο μορφή μικρονιζέ διοσμίνης (μSMIN® plus), γνωστή για τη φλεβοτονική και προστατευτική της δράση σε συνδυασμό με εκχύλισμα ρούσκου, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε και προτείνεται επικουρικά στη διαχείριση της χρόνιας φλεβικής νόσου.

Το μSMIN® plus αποτελεί μια νέα τεχνολογικώς εξελιγμένη μορφή διοσμίνης, με στανταρισμένη και υψηλή συγκέντρωση σε βιοφλαβονοειδή, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται μια αξιοσημείωτη αύξηση στην απορρόφηση της διοσμίνης (9 φορές μεγαλύτερη απορρόφηση σε σχέση με τη συμβατική μορφή μικρονιζέ διοσμίνης).

Κατ' αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα με μικρότερο και απλούστερο δοσολογικό σχήμα.

Δείτε εδώ το προίόν.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.epsilon-health.gr.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους