Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων

19/4/2024 12:29:20 πμ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ραγδαία πρόοδος της επιστημονικής έρευνας και οι ανάγκες των ασθενών, υπό το βάρος των δημογραφικών προκλήσεων, καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή των φαρμακευτικών εταιρειών, με επέκταση των συνεργασιών, νέα τμήματα και νέα επιχειρηματικά μοντέλα, τόνισε ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, κατά τη διάρκεια του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο η φαρμακευτική εταιρεία υπήρξε χορηγός.


Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας. Επιπρόσθετα, ανέδειξε τη σπουδαιότητα εκσυγχρονισμού του υγειονομικού οικοσυστήματος, το οποίο οφείλει να υπερβαίνει τη θεραπευτική προσέγγιση και να εμβαθύνει σε ζητήματα προαγωγής της υγείας, πρόληψης και εγγραμματοσύνης των πολιτών.

 

Στη βάση αυτού του οικοσυστήματος, όπως τόνισε, «πρέπει να βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ των φορέων, προκειμένου να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που τυχόν αντιμετωπίζει o ασθενής καθΆ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του με απώτερο σκοπό να συν-δημιουργούνται λύσεις που θα συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του ασθενή». 


O Κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιοποίηση και την αξιοποίηση των δεδομένων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της διαφάνειας στον τομέα της υγείας. Η Novartis στρατηγικά επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από τη δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων αλλά κυρίως μέσα από την επικέντρωση στην αλλαγή της κουλτούρας των ανθρώπων της, ενσωματώνοντας τη δυναμική και τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε λύσεις προς τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργώντας μια σειρά από podcasts με τον Π. Δαδακαρίδη
Αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό φορέων του υπουργείου Υγείας


Σχετικά άρθρα

Plac Control: Χορηγός στις εκδηλώσεις «Βιώσιμη Οδοντιατρική - Κάνοντας τη διαφορά»
Για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη, ποιοτική και «πράσινη» οδοντιατρική περίθαλψη
Β. Μπιρλιράκης: «Τεράστια η τεχνογνωσία που λάβαμε από τους ιταλικούς συνεταιρισμούς»
Ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ και δεκάδες μέλη της επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα
Σταματά η κυκλοφορία του φαρμάκου βαρδεναφίλης
Η απόφαση ισχύει για όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με εμπορικούς λόγους
ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.: Ξεκινά επετειακή καμπάνια για τα 30 του χρόνια
Σε συνεργασία με την εταιρεία Golden Dust