Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κώστας Βαρδιάμπασης: Ωρίμασε η ιδέα της αποζημίωσης και για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

8/9/2021 4:49:50 μμ
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου τονίζει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί άμεσα προς συζήτηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποζημιώνονται -με τον ίδιο τρόπο που έγινε για τη νόσο Covid-19- και για τη συμμετοχή τους σε άλλα προγράμματα εμβολιασμού, στα οποία συμμετέχουν ενεργά εδώ και χρόνια με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Κώστας Βαρδιάμπασης, «λίγο μετά την έναρξη της περσινής περιόδου αντιγριπικού εμβολιασμού (που λόγω πανδημίας και με εφαλτήριο τη θεσμοθέτηση πήγε εξαιρετικά καλά), δόθηκε η δυνατότητα σε εμάς να καταχωρούμε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και κατ' επέκταση στο Μητρώο Εμβολιασμού τη διενέργεια του αντιγριπικου εμβολιασμού εντός του φαρμακείου. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες με την ενσωμάτωση του API, ώστε να γίνεται αυτό εύκολα και γρήγορα από τα προγράμματά μας.
Φέτος, και με αφορμή τις ήδη θεσμοθετημένες αμοιβές για υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας (ραντεβού εμβολιασμού COVID-19 και διάθεση self tests) θεωρώ ότι μπορούμε να θέσουμε, επιτέλους, και το ζήτημα της αποζημίωσης-αμοιβής για:
  1. Τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολίου (ειδικά υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας) εντός του φαρμακείου μας.
  2. Την καταχώρηση στο μητρώο του ασθενούς.
  3. Αλλά και να επεκταθεί η σχετική θεσμοθέτηση και στον εμβολιασμό για τον πνευμονιόκοκκο και στον εμβολιασμό για έρπητα ζωστήρα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η προϋπόθεση για την αποζημίωση των φαρμακείων
Σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Vaccines Europe






Σχετικά άρθρα

Τα Δ.Σ. των Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Χανίων συγκροτήθηκαν σε σώμα
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους
Φαρμακεία: 5 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ενημέρωση από τον ΠΦΣ
Ερημώνουν τα χωριά της Γαλλίας από φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών
Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024