Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κόντρα φαρμακοποιών και γιατρών με φόντο το διαβήτη

16/11/2018 9:48:10 πμ
Τι απαντά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Μόνο θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, αν μεταφέρθηκαν σωστά, τα περί του θεσμικού ρόλου του φαρμακοποιού. Σε μια εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια συνεργασίας ιατρών και φαρμακοποιών, μέσα από διακριτούς ρόλους, με σκοπό την καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας, οι δηλώσεις αυτές δείχνουν να βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα».

Την απάντηση αυτή δίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Γεώργιος Δημητριάδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης, αναφερόμενος στη χρήση της νέας τεχνολογίας που διατίθεται απευθείας στους ασθενείς, υποστήριξε ότι «οι κ.κ. συνάδελφοι φαρμακοποιοί οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου στο φαρμακείο. Δεν μπορεί να αποφασίζει ο φαρμακοποιός, ενώ εγώ έχω γνώμη να πάρει κάποιος αυτό το μηχανάκι μέτρησης σακχάρου, να λέει στον ασθενή μου "όχι αυτό δεν είναι καλό, πάρε εκείνο"».

Ο Δ. Ευγενίδης χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να στοχοποιούνται οι φαρμακοποιοί για συμπεριφορές που, ακόμη και στην περίπτωση που έχουν παρατηρηθεί, αποτελούν εξαιρέσεις, ενώ αποσιωπώνται οι ακριβώς αντίστοιχες που αφορούν ιατρούς και πιστεύω ακράδαντα πως αποτελούν και αυτές εξαιρέσεις. Επαναλαμβάνω ότι κάθε κλάδος οφείλει να ασχολείται με τα προβλήματα του οίκου του και να μη μεγαλοποιεί μεμονωμένες συμπεριφορές».

Παράλληλα ο κ. Ευγενίδης τονίζει ότι «ως πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα συνεχίζω να πρεσβεύω και να προάγω έμπρακτα τη συνεργασία των υγειονομικών και ειδικότερα ιατρών και φαρμακοποιών, μέσα από τις δράσεις και τα συνέδρια του Συλλόγου μας, με αυτούς που πιστεύουν στις ίδιες αρχές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
Φαρμακοποιοί λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση για να γίνουν «σύμβουλοι δερματολογικής φροντίδας»






Σχετικά άρθρα

Ιδιοκτησιακό φαρμακείων: Έρχονται απεργίες αν αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα
Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ
Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες