Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες

26/3/2024 11:18:25 μμ
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γεώργιο Παπαδόπουλο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, έχει ζητήσει ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, μετά το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία. 


«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία. Μέσα σε μόλις 15 ημέρες οι κακοποιοί έχουν εισβάλλει σε τουλάχιστον 12 φαρμακεία, ενώ έχουν αποπειραθεί να εισέλθουν σε άλλα τόσα. Οι δράστες παραβιάζουν στόρια, καταστρέφουν τζαμαρίες και σπάνε κλειδαριές προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στόχος τους είναι η ταμειακή μηχανή των φαρμακείων, όπου συνήθως δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά, παρά μόνο λίγα κέρματα, αφού η πλειοψηφία των συναλλαγών στα φαρμακεία γίνεται με τη χρήση POS», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσης Ευγενίδης. 


Παράλληλα, αναφέρει ότι «εμείς λαμβάνουμε όσα μέτρα μπορούμε για να θωρακίσουμε τα φαρμακεία μας. Ωστόσο είναι αναγκαία και η ενίσχυση των περιπολιών από την ελληνική αστυνομία και για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Επιπλέον πρέπει να βρεθεί λύση και για το νομοθετικό κενό που υπάρχει και αφορά στην αντιμετώπιση αυτών των κακοποιών. 


Η αστυνομία τούς συλλαμβάνει και την επόμενη μέρα με απόφαση της Δικαιοσύνης αφήνονται ελεύθεροι». Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Κιοσές κάνει λόγο για μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, καθώς «οι κακοποιοί πιστεύουν ότι θα βρουν... χρυσάφι στα φαρμακεία. Στην πραγματικότητα όμως βρίσκουν 20-30 ευρώ σε κέρματα. Οι συνάδελφοι δεν αφήνουν μετρητά στο ταμείο, αφού πάνω από το 80% των συναλλαγών γίνεται με χρήση POS. Ζητούμε αύξηση των αστυνομικών περιπολιών σε περιοχές με φαρμακεία, με έμφαση σε αυτά που διανυκτερεύουν και όπου η επικινδυνότητα είναι μεγαλύτερη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου