Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κλινικές: «Δεν μπορούμε να χορηγήσουμε ακριβά φάρμακα»

1/3/2013
«Τεράστιο το κόστος προμήθειάς τους, σε συνδυασμό με την προπληρωμή που απαιτούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και τη μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής μας από τον ΕΟΠΥΥ»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την αδυναμία τους να χορηγήσουν «ακριβά» φάρμακα του Νόμου 3816, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών.


Με επιστολή που έστειλαν την Πέμπτη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών κλινικών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών επισημαίνουν τα εξής:


«Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αριθμός ΔΥΓ3α/οικ.13833 της 6-2-2013, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 235/7-2-2013, σχετικά με την διάθεση των φαρμάκων για την θεραπεία σοβαρών ασθενειών, καθίσταται υποχρεωτική η χορήγηση των φαρμάκων αυτών, υψηλού κόστους, από τα φαρμακεία των ιδιωτικών κλινικών άνω των 60 κλινών για τις ανάγκες θεραπείας που πραγματοποιείται εντός των κλινικών.


Όπως γνωρίζετε, τα φάρμακα αυτά ως σήμερα χορηγούνται από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους, οι οποίοι τα προσκομίζουν για την πραγματοποίηση της θεραπείας τους.


Σας γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή της απόφασης αυτής από τα μέλη μας, λόγω του τεράστιου κόστους προμήθειας τους, σε συνδυασμό με την προπληρωμή που απαιτούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και την μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής μας από τον ΕΟΠΥΥ.


Για τους λόγους αυτούς και προς αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων στην θεραπεία ευαίσθητων κατηγοριών ασθενών, σας ζητούμε όπως αναθεωρήσετε την υπουργική απόφαση και η χορήγηση των φαρμάκων εξακολουθήσει να πραγματοποιείται όπως μέχρι σήμερα, άλλως, σας δηλώνουμε ότι είναι αδύνατο, το σύνολο των μελών μας, να συνεχίσουν την πραγματοποίηση τέτοιου είδους θεραπειών».


Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω του τρόπου διάθεσης του φαρμάκου με γοναδοτροπίνη αλφα
Αφορούν το Luxurious SunCare Sun Protection Drops SPF50+ και το The Skin Pharmacist Caffeine Eye Serum






Σχετικά άρθρα

Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική