Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Κίνα, Κύπρος και Γαλλία: Οι καλύτερες επιλογές για εξαγωγές ελληνικών καλλυντικών

20/11/2022 9:51:27 μμ
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΠΣΒΑΚ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντική αναδεικνύεται η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών εταιρειών με καλλυντικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που διέθεσε o Οργανισμός Enterprise Greece στον ΠΣΒΑΚ. Τους μήνες Ιανουάριο-Σεπτέμβριο 2022 σημειώθηκε αύξηση στις εξαγωγές σε σύγκριση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2021 και μάλιστα κατά 40,83% για τα σαπούνια, τα προϊόντα καθαρισμού και στιλβώσεως και κατά 19,93% για τα προϊόντα αρωματοποιίας, τα καλλυντικά και τα καλλωπιστικά σκευάσματα. Μείωση στις εξαγωγές κατά 9,45% την ίδια περίοδο καταγράφεται μόνο στα αιθέρια έλαια, στα αρώματα και στις αρωματικές ύλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αξία οι εξαγωγές της πρώτης κατηγορίας προϊόντων ανήλθαν σε 278.741.397 ευρώ και σε 201.960.156 ευρώ για τα προϊόντα καθαρισμού.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της επόμενης πενταετίας

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΠΣΒΑΚ το Greece Export Potential Map εκτιμά πως η Κίνα, η Κύπρος και η Γαλλία είναι οι αγορές με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών καλλυντικών για την επόμενη πενταετία. Ειδικότερα, οι εξαγωγές προϊόντων ομορφιάς, μακιγιάζ και φροντίδας δέρματος εκτιμάται ότι μπορούν να φτάσουν τα $241 εκατ. συνολικά. Από τα αυτά, τα $23 εκατ. μπορούν να επενδυθούν στην Κίνα, όπου ήδη οι εξαγωγές φτάνουν τα $13 εκατ. δολάρια και τα $21 εκατ. στην Κύπρο (με την αξία των πραγματικών εξαγωγών στα $17 εκατ.). Σημαντική προοπτική υπάρχει και στη Γαλλία, όπου η διαφορά με τις πραγματικές εξαγωγές είναι η μεγαλύτερη από τους προηγούμενους δύο προορισμούς: $19 εκατ. η προοπτική και $7,8 εκατ. η πραγματική αξία των εξαγωγών, που αφήνει χώρο για επένδυση $11 εκατ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν