Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κι άλλο «ψαλίδι» στα φάρμακα το 2013

2/1/2013
Έρχεται σε λίγες ημέρες η τρόικα και μαζί με τις... βαλίτσες της φέρνει και νέες απαιτήσεις για περικοπές σε φάρμακα και σύστημα υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Έρχεται σε λίγες ημέρες η τρόικα και μαζί με τις… βαλίτσες της φέρνει και νέες απαιτήσεις για περικοπές σε φάρμακα και σύστημα υγείας. Τι θέτει και πάλι η… παρέα των Τόμσεν και Μορς στην ελληνική κυβέρνηση;

 

Μπορεί η φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη να έχει ψαλιδιστεί δεόντως το 2012 και οι ασθενείς να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους, αυτό όμως δε φαίνεται να αγγίζει και την τρόικα.

 

Τα στελέχη της καταφθάνουν στις 15 του Γενάρη με νέες απαιτήσεις για περικοπές στα φάρμακα και νέες μειώσεις τιμών προς τα κάτω.

 

Ήδη οι πρώτες πιέσεις είχαν αρχίσει από τους προηγούμενους μήνες, με τους δανειστές μας να υποστηρίζουν ότι ακόμη δεν έχουν πλησιάσει τα δεδομένα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

 

Και αν οι μειώσεις τιμών έφερναν μείωση του κόστους για τους ασθενείς, θα ήταν μάλλον ένα θετικό σημάδι μέσα στο γκρίζο της κρίσης. Όμως η συμμετοχή των ασθενών για την αγορά φαρμάκων μέσα στο 2013 θα είναι αυξημένη κατά πολύ αφού πλέον θα καλούνται να πληρώνουν εκτός από το 25% και τα μισά από τη διαφορά της τιμής ενός σκευάσματος σε σχέση με την τιμή αποζημίωσης που θα δίνεται (τιμή αναφοράς).

 

Ήδη πάντως στο επιτελείο του υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει να συσκέψεις και οι προετοιμασίες για την άφιξη της τρόικας και την επιχειρηματολογία απέναντι στις νέες απαιτήσεις της.

 

Πηγή: iatropedia.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας και τον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Από την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»