Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κεντρικό συντονισμό για το προσφυγικό ζητούν οι φαρμακοποιοί

7/3/2016 11:15:09 πμ
Οι προσφορές τους πρέπει να έχουν αντίκρισμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Την συνεργασία της Πολιτείας επιδιώκει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου μέσα από τις δομές των Φαρμακευτικών Συλλόγων σε ολόκληρη την Ελλάδα να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – ανθρωπιστικού προβλήματος.

Ήδη αρκετοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν δραστηριοποιηθεί μπροστά στο δράμα που εξελίσσεται στην χώρα μας , αλλά χρειάζεται ένα κεντρικός συντονισμός έτσι ώστε η προσφορά των Φαρμακοποιών να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε εγκαίρως επισημάνει τον κίνδυνο διόγκωσης του προβλήματος , όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία του εκδόθηκε ψήφισμα από τους προέδρους των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων και παραδόθηκε από την PGEU (Pharmaceutical Group Of The European Union) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δυστυχώς όμως τόσο η Ελληνική κυβέρνηση , με εξαίρεση τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια ακόμη φορά ολιγώρησαν και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Στο Ψήφισμα της P.G.E.U. αναφέρεται:

"Οι φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι της PGEU και των Φαρμακευτικών Συλλόγων 18 Ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετείχαν στο Φαρμακευτικό Συμπόσιο των Προέδρων των χωρών-μελών της PGEU, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, ως επαγγελματίες υγείας και ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Εκφράζουμε την οδύνη μας σχετικά με την ανθρωπιστική τραγωδία την οποία βιώνουν οι πρόσφυγες στα παράλια της Μεσογείου·

- Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση·

- Εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε στην ανακούφιση αυτής της κρίσης, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας ως επαγγελματίες του τομέα της υγείας".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Δρ 'Αρης Αγγελής, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού






Σχετικά άρθρα

Νέο concept για το κοινοτικό φαρμακείο
Από ελβετικό δίκτυο παρόχων υγείας
Οι φαρμακοβιομηχανίες θα πουλούν απευθείας στους ασθενείς
Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Peifasyn Academy: Webinar για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βιταμίνη C
Επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτικές συμβουλές για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου