Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κέντρα Αριστείας στις φαρμακευτικές σχολές δημιουργούν FIP και UNESCO

18/6/2023 11:02:55 μμ
Αφού ανανέωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έως το 2024 θα έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο κέντρα αριστείας σε φαρμακευτικές σχολές με τη συνεργασία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) και της UNESCO. Οι δύο φορείς ανανέωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία και προχωρούν στην επέκταση του φιλόδοξου προγράμματος UNITWIN, προκειμένου να ενισχύσουν την εκπαίδευση των φαρμακοποιών παγκοσμίως. 

Σημειώνεται ότι αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 με τη Σχολή Φαρμακευτικής του UCL στο Λονδίνο και ήταν το πρώτο στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για οποιοδήποτε επάγγελμα υγείας. Οδήγησε δε στην ανάπτυξη του Κέντρου Αριστείας FIP-UNESCO UNITWIN στην Αφρική, ενώ μια δεκαετία περίπου αργότερα η FIP εξέδωσε ένα εγχειρίδιο για την υποστήριξη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που ήθελαν να ενταχθούν στο δίκτυο.

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για την ανανέωση αυτής της συνεργασίας. Μας στηρίζει να συνεχίσουμε το πολύτιμο έργο μας για να βοηθήσουμε τα φαρμακευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα να προσφέρουν εργατικό δυναμικό ικανό να καλύψει τις ανάγκες», δήλωσε ο πρόεδρος της FIP Dominique Jordan, συμπληρώνοντας πως το επόμενο σχέδιο είναι η δημιουργία κέντρων αριστείας στη νοτιοανατολική Ασία και έως το 2024 σε κάθε περιοχή του κόσμου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)