Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καταγγελία του ΦΣ Πειραιά για την επίθεση εναντίον του Κ.Κούβαρη

23/1/2019 10:06:01 πμ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές βλάβες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πριν από λίγες ημέρες, στις 18/01/2019 το βράδυ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, δέχθηκε μια ύπουλη επίθεση από δύο αγνώστους -από τους οποίους ο ένας ήταν και ένοπλος- έξω από το σπίτι του.

Μετά τη βίαιη επίθεση, ο κ. Κούβαρης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο «με σοβαρές βλάβες εις βάρος της υγείας του και κινδύνους για τη σωματική του ακεραιότητα», όπως αναφέρει σχετική καταγγελία του Συλλόγου.


Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τα άτομα αυτά ούτε και τα κίνητρα που τα οδήγησαν σε αυτή την εγκληματική πράξη, ωστόσο διατυπώνουν το ερώτημα αν το συμβάν σχετίζεται με τις προσπάθειες του Συλλόγου «να αντιμετωπίσει οικονομικά συμφέροντα που διαμορφώνονται από καταστάσεις έξω και πέρα από κάθε πλαίσιο επαγγελματικής και φαρμακευτικής δεοντολογίας».

«Ελπίζουμε ότι το απαράδεκτο συμβάν δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές, συνδικαλιστικές ή διαπροσωπικές διαφορές» αναφέρουν επίσης οι ίδιοι.


Κατάγγελοντας αυτές τις μη δημοκρατικές πρακτικές, τα μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ.Π. δηλώνουν ότι θα παραμένουν αμετακίνητοι και προσηλωμένοι στις δημοκρατικές διαδικασίες, στο διάλογο και στο σεβασμό των διαφορετικών θέσεων και απόψεων. «Κάθε παρόμοια ενέργεια θα μας βρει συσπειρωμένους γύρω από το σύλλογό μας, τον πρόεδρο και το Δ.Σ.», αναφέρεται στην καταγγελία που καταλήγει: «κάθε τέτοια ενέργεια θα μας βρει απέναντι σε αυτούς που τις υλοποιούν και πολύ περισσότερο σε αυτούς που τις υποκινούν».


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έβγαλε με τη σειρά του μια ανακοίνωση-καταγγελία για το συμβάν, με την οποία καλεί τις διωκτικές αρχές να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν για τη σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία. Εκφράζει δε τη συμπαράσταση προς τον κ. Κούβαρη και αναφέρει πως «η επίθεση αυτή στρέφεται κατά του Φαρμακευτικού Σώματος και των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων του».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά