Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κατά 90% έχουν απομειωθεί τα αποθεματικά των ταμείων λόγω κουρέματος

16/7/2012
Σε ποσοστό κοντά στο 90% έχουν απομειωθεί τα αποθεματικά των ταμείων μετά το κούρεμα των διαθέσιμων κεφαλαίων που είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση, ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Μιχάλης Γιάγκας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σε ποσοστό κοντά στο 90% έχουν απομειωθεί τα αποθεματικά των ταμείων μετά το κούρεμα των διαθέσιμων κεφαλαίων που είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση, ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Μιχάλης Γιάγκας.


Πρόσθεσε ακόμη, ότι απομειώθηκε και το Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών που είχε θεσπιστεί για την ενίσχυση των ταμείων το 2018.


Ο κ. Γιάγκας έκανε λόγο για πολύπλοκες διαδικασίες που οδηγούν τα ταμεία στην ολική απώλεια των αποθεματικών τους.


Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Κυριάκος Σουλιώτης παραδέχτηκε τα σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του οργανισμού, τόσο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όσο και με τα ραντεβού των γιατρών.


Ο κ. Σουλιώτης είπε ότι τα προβλήματα σύντομα θα διορθωθούν παρά το γεγονός ότι οι εισφορές που πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ μειώνονται λόγω της κρίσης και ζήτησε από τους ασφαλισμένους να καταγγέλλουν στον οργανισμό κάθε γιατρό που προφασίζεται ότι συμπλήρωσε το πλαφόν των επισκέψεων και ζητά πληρωμή.


Παράλληλα, σημείωσε ότι οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα είναι πολύ σκληροί και θα προσπαθήσουν να πειθαρχήσουν, ενώ χαρακτήρισε φιλόδοξους τους στόχους για την περικοπή στην φαρμακευτική δαπάνη. «Αν καταφέρουμε να τους πιάσουμε θα είναι κατόρθωμα» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.skai.gr (15/7/2012)


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αν και η καταστροφή στις πληγείσες γειτονιές είναι μεγάλη
Αποτελεί «εργαλείο» για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών παγκοσμίως






Σχετικά άρθρα

ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ο Νόμος περί Κρίσιμων Φαρμάκων
Στοχεύει στη μείωση των ελλείψεων
Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις
Αδ. Γεωργιάδης: Δύο μέτρα για τη φαρμακευτική δαπάνη και το clawback
Ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΠΕΦ