Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Karian Pharmaceuticals: Αλλάζει και πάλι την εμπορική της πολιτική για την κολχικίνη

29/1/2021 11:37:26 πμ
Και δίνει εξηγήσεις για τους όρους που απέστειλε στις 25 Ιανουαρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με νέα της επιστολή προς τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς, η εταιρεία Karian Pharmaceuticals πήρε πίσω τους όρους για την εμπορική πολιτική του σκευάσματος κολχικίνης που προκάλεσαν διαμαρτυρίες από τις φαρμακαποθήκες και την ΟΣΦΕ.

Επισημαίνοντας ότι η εμπορική πολιτική που απέστειλε στις 25 Ιανουαρίου δεν είναι πλέον σε ισχύ, η εταιρεία εξηγεί ότι την ίδια ημέρα έλαβε παραγγελίες υπερδιπλάσιες των αποθεμάτων της, λόγω της ένταξης του φαρμάκου στο πρωτόκολλο θεραπείας του ΕΟΔΥ σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19.

«Οι παραγγελίες της 25ης Ιανουαρίου ήταν αντίστοιχες 5μήνου. […] Για να καλύψουμε τις τρέχουσες αυξημένες ανάγκες της αγοράς, υπό την πίεση του επείγοντος, έγινε μια προσπάθεια ισομερούς κατανομής των αποθεμάτων μας σε στενή συνεργασία με τη φαρμακευτική αλυσίδα, ώστε να παραλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες φαρμακαποθήκες την ανάλογη ποσότητα του ιδιοσκευάσματος. Αυτός είναι ο λόγος που τέθηκε το προσωρινό –σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα για τα υπάρχοντα αποθέματα– όριο των 1000 τεμαχίων», αναφέρεται στην επιστολή.

Όσο για το αίτημα άμεσης πληρωμής των παραγγελιών, αυτό έγινε για να μπορέσει η εταιρεία να αντικαταστήσει τα αποθέματά της άμεσα, ενώ τονίζεται ότι όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, έγινε διευθέτηση με τους συνήθεις όρους.

«Αυτή τη στιγμή τα αποθέματά μας έχουν εξαντληθεί και μόλις παραλάβουμε τη νέα ποσότητα που θα είναι διαθέσιμη τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσουν οι συνήθεις τρόποι πληρωμής», καταλήγει η επιστολή της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να δίνει κάποια εξήγηση για την «παράκληση» της παραγγελίας και ενός κρεμικού προϊόντος μαζί με αυτή των σκευασμάτων κολχικίνης. Εφόσον όμως επισημαίνεται ότι η προηγούμενη επιστολή δεν ισχύει, προφανώς δεν καλούνται οι χονδρέμποροι να κάνουν πρόσθετες παραγγελίες. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη