Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καρδίτσα: Μεγάλες καταστροφές σε φαρμακεία

22/9/2020 3:07:44 μμ
Ο ΠΦΣ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να αποζημιώσει τους φαρμακοποιούς για τις συνταγές που χάθηκαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τεράστιο πλήγμα έχουν υποστεί τα φαρμακεία της Καρδίτσας μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού», με συνταγές, φάρμακα και εξοπλισμό να έχουν καταστραφεί οριστικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Ο ΠΦΣ ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον υφυπουργό Υγείας και ζήτησε την ενεργοποίηση των νομοθετικών μέτρων στήριξης για τους πληγέντες φαρμακοποιούς, ώστε να αποζημιωθούν για τις συνταγές που καταστράφηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα αυτά είχαν ενεργοποιηθεί και στο παρελθόν, όπως με τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης το ΔΣ του ΠΦΣ θα συζητήσει την οικονομική ενίσχυση των φαρμακοποιών και θα ζητήσει από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων στήριξης (φορολογικές απαλλαγές, αποζημιώσεις, άτοκο δανεισμό κλπ.).  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα σε ανεξάρτητο φαρμακείο των ΗΠΑ
Μετά από κρούσματα σε νέα παιδιά στο Κεντ






Σχετικά άρθρα

ΦΣΑ: Καταγγέλλει την πώληση ΜΗΣΥΦΑ από μίνι μάρκετ μέσω Wolt & Box Now
Και θέτει το σοβαρό ζήτημα του εφοδιασμού τους
Φ.Σ. Πιερίας προς φαρμακεία: Αποσύρετε τις χορηγούμενες αναρτήσεις στο διαδίκτυο
Η διοίκηση του Συλλόγου απειλεί με πειθαρχικές διαδικασίες
Οι φαρμακοποιοί συνεργάζονται με την Danone
Με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου τους στην εξειδικευμένη διατροφή
Φ.Σ. Ηρακλείου & Περιφέρεια Κρήτης: Συνεργάζονται για την προαγωγή της υγείας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη