Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καρδίτσα: Μεγάλες καταστροφές σε φαρμακεία

22/9/2020 3:07:44 μμ
Ο ΠΦΣ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να αποζημιώσει τους φαρμακοποιούς για τις συνταγές που χάθηκαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τεράστιο πλήγμα έχουν υποστεί τα φαρμακεία της Καρδίτσας μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού», με συνταγές, φάρμακα και εξοπλισμό να έχουν καταστραφεί οριστικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Ο ΠΦΣ ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον υφυπουργό Υγείας και ζήτησε την ενεργοποίηση των νομοθετικών μέτρων στήριξης για τους πληγέντες φαρμακοποιούς, ώστε να αποζημιωθούν για τις συνταγές που καταστράφηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα αυτά είχαν ενεργοποιηθεί και στο παρελθόν, όπως με τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης το ΔΣ του ΠΦΣ θα συζητήσει την οικονομική ενίσχυση των φαρμακοποιών και θα ζητήσει από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων στήριξης (φορολογικές απαλλαγές, αποζημιώσεις, άτοκο δανεισμό κλπ.).  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion
Ενημέρωση και για τα χρονοδιαγράμματα υποβολών και πληρωμών






Σχετικά άρθρα

Ηλ. Βασιλαδιώτης: Ιδιοκτησιακό, ΦΥΚ και βιωσιμότητα οι στόχοι μου για τον ΦΣΑ
Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου ανοίγει ατζέντα του στο f.daily
35 φαρμακοποιοί προσλαμβάνονται σε νοσοκομεία της χώρας
Σύμφωνα με προκήρυξη του ΑΣΕΠ
Peifasyn Academy: Νέο επιστημονικό webinar για τις ψυχικές διαταραχές και τη φλουοξετίνη
Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και ιστορική αναδρομή της φλουοξετίνης στην καθημερινή κλινική πράξη του φαρμακείου
Γαλλία: Τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κόμβους υγείας και πρόληψης
Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion