Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καρδίτσα: Μεγάλες καταστροφές σε φαρμακεία

22/9/2020 3:07:44 μμ
Ο ΠΦΣ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να αποζημιώσει τους φαρμακοποιούς για τις συνταγές που χάθηκαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τεράστιο πλήγμα έχουν υποστεί τα φαρμακεία της Καρδίτσας μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού», με συνταγές, φάρμακα και εξοπλισμό να έχουν καταστραφεί οριστικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Ο ΠΦΣ ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον υφυπουργό Υγείας και ζήτησε την ενεργοποίηση των νομοθετικών μέτρων στήριξης για τους πληγέντες φαρμακοποιούς, ώστε να αποζημιωθούν για τις συνταγές που καταστράφηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα αυτά είχαν ενεργοποιηθεί και στο παρελθόν, όπως με τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης το ΔΣ του ΠΦΣ θα συζητήσει την οικονομική ενίσχυση των φαρμακοποιών και θα ζητήσει από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων στήριξης (φορολογικές απαλλαγές, αποζημιώσεις, άτοκο δανεισμό κλπ.).  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ θα στηρίξει αυτό τον τρόπο διάθεσης με ψηφιακά εργαλεία και συνεργασίες με ενώσεις ασθενών
Δεν πρέπει να εκτελούνται στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Πόσα ΦΥΚ έδωσαν τα φαρμακεία τον 1ο μήνα εφαρμογής του μέτρου;
Ο ΠΦΣ θα στηρίξει αυτό τον τρόπο διάθεσης με ψηφιακά εργαλεία και συνεργασίες με ενώσεις ασθενών
Φ.Σ. Αττικής: Ζητά περισσότερους κόφτες στο ΣΗΣ
Υπάρχουν περιορισμοί στη νομοθεσία που δεν έχουν εφαρμοστεί
ΟΣΦΕ: Οι συνεταιρισμοί στην Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους
Υιοθετώντας το ψήφισμα «Cooperatives with a Common Vision for Partnership»
Στα θρανία ξανά οι φαρμακοποιοί
Δωρεάν εκπαίδευση τους προσφέρει το υπουργείο Υγείας και πέντε πανεπιστήμια της χώρας