Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»

28/9/2023 10:48:44 μμ
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας για τα Κανναβινοειδή (ΕΙΕΚ), διοργανώνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, 11:00-14:30, ένα διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς και φαρμακοποιούς σχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή που έχουν μπει στην καθημερινότητά μας.


Η Χρυσούλα Καραναστάση, Αναισθησιολόγος, Πρόεδρος της ΕΙΕΚ, θα προλογίσει το σεμινάριο και θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.


Η Dr. Tanja Bagar, μικροβιολόγος, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Ινστιτούτου για Κανναβινοειδή (ICANNA) θα παρουσιάσει εισήγηση με τίτλο: «The role of endocannabinoid system in health and disease (Ο ρόλος του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος στην υγεία και τις ασθένειες)».


Η ομιλία του Željko Perdija M.D., μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικός συνεργάτης του Ινστιτούτου ICANNA έχει θέμα: «Medical use of cannabinoids in chronic diseases (Η ιατρική χρήση των κανναβινοειδών στις χρόνιες παθήσεις)».


Η Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Θεολόγος, Ομότιμος Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος της Alzheimer Ελλάς και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, θα παρουσιάσει δύο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα με θέμα: «Η εμπειρία μας με τη χορήγηση CBD 3% σε διαταραχές συμπεριφοράς ασθενών με άνοια».


Ο Πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος θα συντονίσει το σεμινάριο και θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ που στοχεύουν στην συνεργασία με φαρμακοποιούς και ιατρούς για τη χορήγηση ελαίων CBD-CBG.


Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Απαιτείται η προεγγραφή εδώ έως τις 6/10.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)