Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Καμπάνια ύψους 28,6 εκατ. λιρών στέλνει τους 'Aγγλους στα φαρμακεία

1/12/2022 8:57:10 μμ
«Δεν κάνουμε τίποτα τσάμπα», απαντά ο κλάδος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης διοργανώνει το NHS Αγγλίας που αναμένεται να αυξήσει τη ροή ασθενών στα φαρμακεία. Με την ονομασία «Help us, help you» και κόστος 28,6 εκατ. λίρες (περίπου 33 εκατ. ευρώ), η καμπάνια θα προτρέπει τους ασθενείς με ήπιες παθήσεις να επισκέπτονται το φαρμακείο, σύμφωνα με το Pharmaceutical Journal.  Η καμπάνια, που θα διαρκέσει 4 χρόνια, έχει στόχο να μειώσει την πίεση στο NHS, αξιοποιώντας περισσότερο τις υπηρεσίες φαρμακείου, και αναμένεται να χρησιμοποιήσει κανάλια ευρείας εμβέλειας αλλά και πιο εξειδικευμένα που αφορούν μικρότερο κοινό.

Φαίνεται όμως πως ο κλάδος δεν είναι ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη, όπως ίσως θα αναμενόταν.
Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (PSNC) χαρακτήρισε «απερίσκεπτη» την εν λόγω δράση, δεδομένου ότι δεν συνοδεύεται από επιπλέον χρηματοδότηση προς τους φαρμακοποιούς. Σημειώνεται ότι η ίδια Επιτροπή είχε προτείνει ένα εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης ήπιων παθήσεων στα φαρμακεία, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο της επικεφαλής του Συλλόγου Ανεξάρτητων Αλυσίδων Φαρμακείων, Leyla Hannbeck: «Είναι καλό να αναδεικνύονται οι ικανότητες και ο σημαντικός ρόλος των φαρμακείων στην αντιμετώπιση ήπιων παθήσεων. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο κλάδος υπο-χρηματοδοτείται. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κανένα μη χρηματοδοτούμενο, πρόσθετο φόρτο εργασίας. Όλος αυτός ο προϋπολογισμός δαπανάται σε αυτήν την εκστρατεία, ενώ ο κλάδος λιμοκτονεί. Μην περιμένετε το φαρμακείο να κάνει πράγματα δωρεάν – αυτή η νοοτροπία πρέπει να σταματήσει, γιατί οδηγεί τα φαρμακεία σε εξαφάνιση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Convert Group


Σχετικά άρθρα

Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου
FIP: Στοχεύει στην ισότιμη διαχείριση του πόνου μεταξύ ανδρών και γυναικών
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία
Φ.Σ. Μαγνησίας:
Το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών
Απ. Βαλτάς: «Θα αλλάξει ο νόμος για τις συμμετοχές στα φάρμακα»
Η αποζημίωση θα υπολογίζεται με τη δραστική ουσία και όχι τη θεραπευτική κατηγορία