Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Καινοτόμο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών

14/5/2023 7:23:40 μμ
Από τη Novartis Hellas και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis Hellas προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, απευθύνεται σε εκπροσώπους ασθενών και έχει ως στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη βελτίωση των γνώσεών τους, ώστε να υποστηρίξουν πιο αποδοτικά τη λειτουργία των συλλόγων τους. 

Η πρωτοβουλία εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία 5 χρόνια στην Ισπανία, με περίπου 350 συμμετέχοντες από 60 Ενώσεις Ασθενών να το έχουν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του έργου του φορέα τους, καθώς και στη βιωσιμότητά του. Στον πρώτο κύκλο του ελληνικού προγράμματος, έλαβαν μέρος συνολικά 20 εκπρόσωποι ασθενών από 14 Ενώσεις, με το 92% των συμμετεχόντων να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ποιότητα εκπαίδευσης που τους προσφέρθηκε και παράλληλα αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. 

Το πρόγραμμα συνέβαλε καταλυτικά, μέσα από τρεις θεματικές ενότητες, στην απόκτηση ουσιαστικών εφοδίων, προκειμένου οι συμμετέχοντες να μπορούν να ανταποκριθούν στις πολύπλευρες λειτουργικές απαιτήσεις ενός οργανισμού, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν εκστρατείες ευαισθητοποίησης, καθώς και να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην έρευνα και στην αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών προσφέρει Ακαδημαϊκές Μονάδες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς & Συσσώρευσης Ακαδημαϊκών Μονάδων (ECTS), πιστοποιώντας την κατάρτιση των συμμετεχόντων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας