Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Και από τα ιδιωτικά φαρμακεία τα ψυχιατρικά φάρμακα σε ανασφάλιστους

11/10/2016 9:32:57 πμ
Νέα απόφαση του Ξανθού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός υπόγραψε απόφαση, με την οποία δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ να χορηγούν στους ανασφάλιστους ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα (με 0% συμμετοχή), τα οποία μέχρι τώρα δίνονταν μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.


Η ρύθμιση μάλιστα αυτή τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, κατόπιν προσαρμογής του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από την ΗΔΙΚΑ, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση της 10ης Οκτωβρίου 2016.


Στόχος της νέας αυτής ρύθμισης είναι να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι του μέτρου «Μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής» ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους και «προκειμένου να αποκλειστεί κάθε είδους στιγματισμός τους».


Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι υπόλοιποι δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016, που δεν είναι δικαιούχοι του μέτρου «Μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής», προμηθεύονται επίσης τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ.


Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών