Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

ΚΑΕΦ: Ορίζεται ως μονάδα αποζημίωσης κατ' έτος το ποσό των 685 ευρώ

3/6/2021 2:49:16 μμ
Σύμφωνα με τη νέα αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ΔΣ του ΠΦΣ αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως μονάδα αποζημίωσης κατ' έτος για τους δικαιούχους του Κεφαλαίου Αποζημίωσης Εξόδου Φαρμακοποιού (ΚΑΕΦ) το ποσό των 685,00 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη μετά από διερεύνηση όλων των προτάσεων βάσει της νέας αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας του ΚΑΕΦ που παρουσιάστηκε στο ΔΣ του ΠΦΣ στις 24 Μαΐου.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι ήταν σημαντική η συνεισφορά όλων των Συλλόγων στην επικαιροποίηση των στοιχείων του Συστήματος που δίνει τη δυνατότητα πλέον οι πολύμηνες καθυστερήσεις απόδοσης του ποσού στους δικαιούχους φαρμακοποιούς να αποτελούν παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η νέα αναλογιστική μελέτη καταρτίστηκε με αμιγώς οικονομοτεχνικά κριτήρια και από εξειδικευμένη εταιρεία παροχής αναλογιστικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες παραδοχές, ενώ παρουσιάστηκαν οι μελλοντικές χρηματοροές του Ταμείου αλλά και τα αναλογιστικά ισοζύγια, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτών.

Για μια ακόμη φορά οι αναλογιστές αποφάνθηκαν ότι το ΚΑΕΦ είναι ένα ταμείο με σταθερή χρηματοοικονομική βάση και σε πολύ καλή κατάσταση, από πλευράς αναλογιστικής βιωσιμότητας.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η εφαρμογή του νέου ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος ελέγχου του ΚΑΕΦ και του ΠΦΣ, που λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερου ελέγχου της είσπραξης του πόρου 4‰ από τις φαρμακευτικές εταιρείες και της επιστροφής του πόρου 4‰ των φαρμακαποθηκών που αφορά σε εξαγώγιμα προϊόντα. Επίσης είναι εφικτή η άμεση έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου των δικαιολογητικών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της αποζημίωσης δεν θα επιβαρύνεται πλέον με χαρτόσημο αποζημίωσης προς όφελος των δικαιούχων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικές ομιλίες, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα!


Σχετικά άρθρα

Οι συνενώσεις φαρμακείων στη Γ.Σ. του ΠΦΣ
Οι εκπρόσωποι του κλάδου θα συναντηθούν 9-10 Οκτωβρίου στην Αθήνα
ΦΣΘ: Γιορτή για φαρμακοποιούς και κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
Εκπαιδευτικές ομιλίες, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα!
Φαρμακεία: Νέα απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ
Θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες δόσεις