Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Καθοριστική η πρόσβαση στα φαρμακεία για την εμβολιαστική κάλυψη ενηλίκων

12/12/2023 9:27:38 μμ
Σύμφωνα με έκθεση της IQVIA για λογαριασμό της GSK
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα παγκόσμια ανάλυση σε 5 χώρες αναδεικνύει την ανάγκη για επανασχεδιασμό των πολιτικών που αφορούν τον εμβολιασμό ενηλίκων αλλά και τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακείων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από την IQVIA με τη χρηματοδότηση της GSK και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο οικονομικό forum του Διεθνούς Συνασπισμού για τη Γήρανση (Global Coalition on Aging).


Ειδικότερα, η ανάλυση διερεύνησε το ρόλο των κοινωνικών και δομικών παραγόντων στην υγεία που καθορίζουν την πρόσβαση των ενηλίκων στους εμβολιασμούς, στις πόλεις Βρυξέλλες, Μάντσεστερ, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Μπανγκόκ. 


Κύριο συμπέρασμα είναι ότι «η χρήση εμβολίων παρουσιάζει μεγάλες διαφορές ακόμη και μέσα στην ίδια πόλη και πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές, όπως η βελτιωμένη πρόσβαση σε φαρμακεία ή άλλα σημεία εμβολιασμού, για την επίτευξη ισότιμης εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των ενηλίκων».

Στα βασικά ευρήματα περιλαμβάνονται:

  • Τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Μάντσεστερ, η ευκολότερη πρόσβαση στα φαρμακεία και σε άλλα σημεία εμβολιασμού συσχετίστηκε με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.
  •  Στην Μπανγκόκ, η χρήση εμβολίων από ενήλικες συσχετίζεται με τον αριθμό των σημείων εμβολιασμού, όπως νοσοκομεία και κλινικές, καθώς και με δείκτες οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.
  • Στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο, το εισόδημα, η εκπαίδευση και η μέση αξία κατοικίας συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλα τα εμβόλια που μελετήθηκαν. Η φυλή και η εθνικότητα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, με τους Καυκάσιους πληθυσμούς να είναι πιο πιθανό να εμβολιαστούν.

 

Σύμφωνα με την GSK αποδεικνύεται ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ενήλικες παραμένει ένα ευρύ και παγκόσμιο ζήτημα υγείας. «Η κατανόηση των προβλημάτων είναι σημαντική ώστε να ληφθούν αποφάσεις και λύσεις για να βελτιωθεί η χρηματοδότηση, η πρόσβαση και η ευαισθητοποίηση», σημειώνεται.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)