Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καθαρισμός & ενυδάτωση: Το δέρμα των βρεφών και των εφήβων

6/8/2020 11:07:00 πμ
Ειδικό αφιέρωμα στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ενυδάτωση του δέρματος σε συνδυασμό με το σωστό καθαρισμό αποτελούν την κορωνίδα της φροντίδας για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα ενόψει της ζέστης και της έκθεσης στον ήλιο. Τα μωρά, οι έφηβοι, οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν ξεχωριστές και ιδιαίτερες ανάγκες περιποίησης που ο φαρμακοποιός θα πρέπει να αναγνωρίζει και ανάλογα να προτείνει τα κατάλληλα ενυδατικά και καθαριστικά προϊόντα που θα προστατεύουν το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Το αφιέρωμα του f.daily δίνει πληροφορίες για όλα όσα είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο φαρμακοποιός σχετικά με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση αλλά και με τα προϊόντα που θωρακίζουν την υγρασία κάτω από το δέρμα.

Το δέρμα των βρεφών και των νέων είναι το θέμα του σημερινού αφιερώματος. Τα βρέφη έχουν ανάγκη εξειδικευμένη φροντίδα, ιδίως αν υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα, ενώ οι νέοι
συνήθως έχουν να αντιμετωπίσουν τα ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής. Ωστόσο ακόμα και σε ένα όμορφο και λαμπερό νεανικό δέρμα πάλι είναι απαραίτητος ο επιμελής καθαρισμός και η σωστή ενυδάτωση. Τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα στους νέους θα εξασφαλίσουν ότι η φρεσκάδα στο δέρμα θα διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια.

Ο φαρμακοποιός καλό είναι να συνιστά προϊόντα με ελαφριές και δροσερές υφές, τα οποία θα προσφέρουν επαρκή ενυδάτωση, θρέψη, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και τoν ήλιο, όπως η σειρά Aqua Beelicious της Apivita.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης