Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κ. Μητσοτάκης: Σε 10 ημέρες ξεκινά η κατΆ οίκον διανομή των ΦΥΚ

6/6/2025 5:42:44 μμ
Κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν αυτό το κανάλι διανομής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για «μια σημαντική και συγκινητική ημέρα» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο συνεδριακό Κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, «καθώς ένα χρόνιο όραμα και αίτημα των ενώσεων ασθενών για το αυτονόητο δικαίωμα για τη διανομή κατ' οίκον φαρμάκων γίνεται πραγματικότητα». 


Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ανακοίνωσε την έναρξη από τις 16 Ιουνίου των διανομών φαρμάκων κατΆ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στις πρόσφατες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται έξω από τα φαρμακεία του Οργανισμού τονίζοντας πως «όταν τις είδα, είπα δεν μπορεί, θα υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς». Κάλεσε δε τους πολίτες να εμπιστευτούν αυτό το κανάλι της διανομής, καθώς θα τους κάνει πολύ καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή. 


«Την άλλη εβδομάδα, θα κάνουμε και την ανακοίνωση με τα ιδιωτικά φαρμακεία που θα μπορούμε σε ορισμένα φάρμακα υψηλού κόστους, να δώσουμε την επιλογή στους ασθενείς να τα παραγγείλουν και στο φαρμακείο της γειτονιάς τους», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: Η εφαρμογή ΑΙ στον ΕΟΠΥΥ θα είναι έτοιμη έως τον Ιανουάριο
Η διοικήτρια του οργανισμού την παρουσίασε στο 8th Health IT Conference
Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Η νέα πενταετής στρατηγική για την υγεία
Η ψυχική υγεία, η υγιής γήρανση και ο μετασχηματισμός της ΠΦΥ ανάμεσα στις προτεραιότητες
Τρία ευρώ ανά συνταγή ΦΥΚ για τις φαρμακαποθήκες/συνεταιρισμούς
Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα
Η συμμετοχή 0% στα φάρμακα για άτομα με αναπηρία όρασης «πέρασε» στο ΣΗΣ
Η επιλογή πραγματοποιείται από τον ιατρό κατά τη διαδικασία συνταγογράφησης