Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Martin Shkreli: Διοικεί εταιρεία μέσα από τη φυλακή
Είναι ο άνθρωπος που ανέβασε τιμή σε φάρμακο κατά 5.000%
ΕΟΦ: Ανακοινώνεται η on line εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων
Δευτέρα 18 Μαρτίου η παρουσίασή της σε όλους τους εμπλεκόμενους με το φάρμακο


Κ. Μητσοτάκης: Καθιέρωση φαρμακευτικών υπηρεσιών για τα φαρμακεία ώστε να αποτελούν κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

25/2/2019 4:03:31 μμ
Οι προτάσεις της ΝΔ για την Υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την υπόσχεση ότι το σύνολο των φαρμακείων θα αποτελέσουν έναν ισχυρό πυλώνα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία. Αναφερόμενος στην ανάγκη που υπάρχει για μία αξιοπρεπή περίθαλψη επεσήμανε πως θα δοθούν κίνητρα για συμπράξεις γιατρών και επαγγελματιών Υγείας που θα συστεγάζονται ενώ κίνητρα προβλέπονται και για συνενώσεις φαρμακείων, ώστε να μπορούν να λειτουργούν πιο εύκολα, με διευρυμένο ωράριο, παρέχοντας και αυτά πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες. «Αυτό θα μας διευκολύνει να προσφέρουμε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόστος πριν φτάσουμε στο νοσοκομείο», τόνισε. Οι νέες υπηρεσίες που θα κληθούν να αναλάβουν οι φαρμακοποιοί, αν εκλεγεί η ΝΔ, θα είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την προαγωγή υγείας και την αντιμετώπιση της πολυφαρμακίας, η καθιέρωση των φαρμακευτικών υπηρεσιών, η υλοποίηση προγραμμάτων φαρμακευτικής συμμόρφωσης αλλά και η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους που μέχρι σήμερα διακινούνται από τον ΕΟΠΥΥ. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι ο κάθε Έλληνας να έχει ηλεκτρονικό, ατομικό ιστορικό με απόλυτα προστατευμένα τα προσωπικά του δεδομένα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το τρίπτυχο ενός επιτυχημένο μοντέλου υγειονομικής θωράκισης είναι η πρόληψη, η αξιοπρεπής περίθαλψη και το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος. Έτσι στόχος του κόμματός του είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους πολίτες ενώ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης Δημόσιου με Ιδιωτικό τομέα για την παροχή προληπτικών εξετάσεων στους ασθενείς ενώ όπως είπε έχει ήδη προγραμματίσει δαπάνη 100 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με ιδρύματα όπως ο Σταύρος Νιάρχος για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την πρόσληψη 2000 νοσηλευτών.

Α. Ξανθός: «Τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομική πολιτικής»

Ως «έκθεση ιδεών και γενικόλογων εξαγγελιών που αποδεικνύουν την τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομικής πολιτικής και κυρίως την προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να αποκρύψει το νεοφιλελεύθερο πυρήνα αυτού του σχεδίου που είναι η αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό Ιδιωτικό τομέα» χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ, ο υπ. Υγείας Α. Ξανθός. «Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά υγεία για όλους όταν η ΝΔ στα χρόνια της κρίσης άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας 2,5 εκ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο Ανδρέας Ξανθός αναρωτώμενος «πώς θα γίνουν οι στοχευμένες προσλήψεις όταν ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να επιστρέψουμε στο μνημονιακό κανόνα 1:5 που θα επαναφέρει το ΕΣΥ στις συνθήκες της δραματικής υποστελέχωσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα 18 Μαρτίου η παρουσίασή της σε όλους τους εμπλεκόμενους με το φάρμακο
Με συνέντευξη στο f.daily μιλά για τα σχέδια της επόμενης διετίας


Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Ανακοινώνεται η on line εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων
Δευτέρα 18 Μαρτίου η παρουσίασή της σε όλους τους εμπλεκόμενους με το φάρμακο
Ξεκινά η επιμόρφωση όλων των φαρμακοποιών, αποκαλύπτει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ
Με συνέντευξη στο f.daily μιλά για τα σχέδια της επόμενης διετίας
Φάρμακα σε Αναμονή: Μια υπέροχη κίνηση αλληλεγγύης που γίνεται μόδα
Φαρμακείο στη Λάρισα μάζεψε 25 ευρώ σε 48 ώρες!
Επιμόρφωση φαρμακοποιών σε θέματα γαλουχίας και θηλασμού
Τον Απρίλιο το 12ο Σεμινάριο IBCLC "Γαλαξίας" & IBFAN Ελλάδας