Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Κ. Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή για τη χώρα η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

12/10/2021 3:31:18 μμ
Θα απασχοληθούν περισσότερο από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και παρευρέθηκε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Στα δύο κέντρα της Pfizer εντός των επόμενων δύο μηνών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα απασχοληθούν περισσότερο από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. «Το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για τη Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία» είπε ο επικεφαλής της Pfizer Α. Μπουρλά και πρόσθεσε πως η χώρα μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό να δημιουργήσει μια οικονομία βασισμένη στη γνώση και τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσει αυτήν τη δυναμική. «Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ», σημείωσε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της κατά 0,4%. Στη Θεσσαλονίκη θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών