Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Μανωλόπουλος: Το 2ο εξάμηνο του έτους τα ΦΥΚ θα βρίσκονται στα φαρμακεία

25/4/2025 4:41:22 μμ
Διαβάστε όλα όσα είπε σε podcast
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο κρίκος που συνδέει τους πολίτες με τους φαρμακοποιούς της γειτονιάς ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και των νέων υπηρεσιών που παρέχονται πλέον από τα φαρμακεία. Εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν δύο ακόμη υπηρεσίες προς τους πολίτες και αφορούν το πρόγραμμα πρόληψης της παχυσαρκίας αλλά και τη χορήγηση των ΦΥΚ προς τους ασθενείς. Σε podcast του Ενιαίου Φορέα Φαρμακοποιών Αττικής, o επικεφαλής της παράταξης και μέλος του ΦΣΑ, Κώστας Μανωλόπουλος είπε πως έχει υπάρξει πράγματι μια καθυστέρηση λόγω του ανασχηματισμού, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το εύρος των φαρμάκων. 


«Ακούγεται για 120 χιλιάδες συνταγές το μήνα, εκ των οποίων οι 70 χιλιάδες θα αφορούν συνταγές που θα εκτελεστούν στην Αθήνα, ενώ η αμοιβή θα φθάσει ανά συνταγή τα 20 ευρώ, αν και δεν την έχουμε δει ακόμη οριστικά γραμμένη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η εκτίμησή του πάντως είναι ότι το 2ο εξάμηνο του έτους η υπηρεσία χορήγησης των ΦΥΚ από τα φαρμακεία θα έχει ξεκινήσει. 


Ο ομιλητής παρουσίασε και το νέο smartphone app του ΦΣΑ για τους πολίτες, μέσω του οποίου μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναζητούν το εφημερεύον ή διανυκτερεύον φαρμακείο που βρίσκεται κοντά τους, με οδηγίες για τον εντοπισμό τους. Τέλος, αναφέρθηκε και σε μια δωρεάν παροχή του ΦΣΑ για φαρμακοποιούς, με την οποία χωρίς καμία συνδρομή μπορούν να συνδέσουν τη smart tv που βρίσκεται στις προθήκες τους και αυτόματα να αναγράφονται όλες οι εφημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις. «Σε μια γρήγορη έρευνα που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι μόλις το 20% γνωρίζει για αυτήν τη δωρεάν υπηρεσία του ΦΣΑ, δυστυχώς οι υπόλοιποι προτιμούν να πληρώνουν ετήσια συνδρομή», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μανωλόπουλος. Δείτε το podcast εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion
Ενημέρωση και για τα χρονοδιαγράμματα υποβολών και πληρωμών






Σχετικά άρθρα

Ηλ. Βασιλαδιώτης: Ιδιοκτησιακό, ΦΥΚ και βιωσιμότητα οι στόχοι μου για τον ΦΣΑ
Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου ανοίγει ατζέντα του στο f.daily
35 φαρμακοποιοί προσλαμβάνονται σε νοσοκομεία της χώρας
Σύμφωνα με προκήρυξη του ΑΣΕΠ
Peifasyn Academy: Νέο επιστημονικό webinar για τις ψυχικές διαταραχές και τη φλουοξετίνη
Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και ιστορική αναδρομή της φλουοξετίνης στην καθημερινή κλινική πράξη του φαρμακείου
Γαλλία: Τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κόμβους υγείας και πρόληψης
Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion