Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Λουράντος: Τα rapid test δεν μπορούν να λείπουν από τα φαρμακεία

2/11/2020 4:50:23 μμ
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την απαγόρευση ο πρόεδρος του ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νόμο 4737 (ΦEK A' 204/22.10.2020) και τη διάταξη που απαγορεύει τη διάθεση ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid tests) για την COVID-19 από τα φαρμακεία σχολιάζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση «αδιανόητη», δεδομένου ότι η πολιτεία ενδιαφέρεται για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την όσο το δυνατόν ταχύτερη πρόσβαση στη διάγνωση και τον έλεγχο της νόσου.

Η ρύθμιση αυτή «δεν προοιωνίζει κάτι θετικό για τα ίδια τα φαρμακεία», εξηγεί ο Κ. Λουράντος και τονίζει ότι «η συνεργασία του ιατρικού κόσμου με το χώρο του φαρμακείου 24 ώρες καθημερινά είναι αυτό που σήμερα εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη».

«Το φαρμακείο δεν είναι περίπτερο πώλησης υλικών, αλλά σοβαρός χώρος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ως εκ τούτου όλοι όσοι ασχολούνται με θέματα δημόσιας υγείας θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο χώρος αυτός λειτουργεί πανελλαδικά 24 ώρες το 24ωρο προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες για την ταχεία και ασφαλή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, ειδικά τη σημερινή δύσκολη εποχή που ζούμε», αναφέρει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Αστείο μάλιστα θεωρεί ο Κ. Λουράντος το επιχείρημα ότι κυκλοφορούν μη πιστοποιημένα τεστ στην αγορά και γι' αυτό τα φαρμακεία θα πρέπει να αποκλειστούν, γιατί αυτό αποτελεί παραδοχή ότι στα φαρμακεία διακινούνται αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ενώ κάνει λόγο για «υποβάθμιση» του χώρου του φαρμακείου. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi