Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Λουράντος: Τα αντιβιοτικά ασφαλώς και πρέπει να συνταγογραφούνται

15/6/2020 2:37:14 μμ
Είναι κάτι που το επιθυμούν και οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μετά την αναστολή της εφαρμογής του νόμου που επιβάλει την υποχρεωτική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών (δείτε εδώ σχετικά), θεωρεί ότι κάτι τέτοιο ακόμη και σαν σκέψη είναι αδιανόητο.

Όπως σημειώνουν τα μέλη του «είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη νόμου εδώ και 47 χρόνια, στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Γι' αυτό εξάλλου η όποια αναστολή για οποιαδήποτε πραγματικό ή προσχηματικό λόγο και του νέου νόμου που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, θα είναι απαράδεκτη και σε τελείως λανθασμένη χρονική στιγμή. Για τους παραπάνω λόγους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί αδιανόητο οι εμπορικοί λόγοι να υπερνικήσουν την επιστημονική αναγκαιότητα και ο νόμος αυτός να έχει την τύχη άλλων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έμειναν στα χαρτιά».

Σε σχόλιό του πάντως ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ. Λουράντος αναφέρει ότι η αναβολή δεν αποτελεί άρνηση των φαρμακοποιών να αποδεχτούν το μέτρο. «Ουδέποτε εναντιώθηκε ο φαρμακευτικός κόσμος στην υποχρεωτική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών, αλλά τουναντίον έθεσε τις προϋποθέσεις πραγματικής υλοποίησης του νόμου. Και αν κάποιοι είναι υπεύθυνοι για τη μέχρι σήμερα διάθεση των αντιβιοτικών χωρίς συνταγή ιατρού, σε αυτούς συμμετέχει και μέρος του ιατρικού κόσμου... Είναι όλοι αυτοί που δίνουν τηλεφωνικά τις «συνταγές» τους κατά τη διάρκεια των διανυκτερεύσεων και των εφημεριών των φαρμακείων (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των αργιών και των διακοπών), για αντιβιοτικά που εδώ και χρόνια χρειάζονται ειδικού τύπου συνταγές για να χορηγηθούν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κ. Λουράντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη