Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Λουράντος: «Στόχος μου η διαφάνεια αλλά και η αξιοπρέπεια του κλάδου»

2/3/2023 12:44:43 πμ
Το νέο προεδρείο του ΦΣΑ μιλά στο f.daily για την επόμενη ημέρα του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ηνία του Φ.Σ. Αττικής διατηρεί τελικά ο επί 28 συναπτά έτη πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος, μετά τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στις 22:00 με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου χαρακτηρίζεται υψηλή -έφτασε το 77,6%-, σημειώνοντας μεγάλη διαφορά από τις δια ζωής αρχαιρεσίες, στις οποίες ψήφισε το 57%.

Για τη θέση του γραμματέα εκλέχτηκε ο Στέλιος Καλογερόπουλος με 1103 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Δαγρές συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, δηλ. 1389, και αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου.

Για την «επόμενη ημέρα» του Συλλόγου, οι τρεις συνδικαλιστές δήλωσαν στο f.daily τα εξής:

Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος ΦΣΑ:

«Στην επόμενη τριετία θα εστιάσουμε στη διαφάνεια και θα αγωνιστούμε ώστε να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στον κλάδο και το φαρμακείο να αποκτήσει εκ νέου την αίγλη που έχει χάσει».

Γιάννης Δαγρές, Αντιπρόεδρος ΦΣΑ:

«Για μένα προσωπικά, η συλλογική οργάνωση είναι η μοναδική εγγύηση προστασίας και υλοποίησης θετικών εξελίξεων για όλα τα μέλη και το σύνολο των φαρμακοποιών και μάλιστα θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένα άλλο πέρα της συλλογικότητας και της ισχύος εν τη ενώσει. Για τους φαρμακοποιούς ζωτικά ζητήματα παραμένουν οι συλλογικές συμβάσεις, η διεκδίκηση νέας ύλης με τρόπο δίκαια αποζημιούμενο, η αύξηση του ποσοστού κέρδους, η Διά Βίου Εκπαίδευση και η αναγνώριση των υπηρεσιών, μόνο μέσω Θεσμικά Αναγνωρισμένων Φορέων».

Στέλιος Καλογερόπουλος, Γραμματέας ΦΣΑ:

«Πιστός στις αρχές μου και τιμώντας τη ψήφο των συναδέλφων μου, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που διαμορφώνουν οι σύγχρονες συνθήκες για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη του μικρομεσαίου φαρμακείου αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του συλλόγου μας».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος έλαβε 963 ψήφους, ενώ ο Αδαμάντιος Ψαριανός έλαβε 380. Για τη θέση του γραμματέα υποψήφιος ήταν και ο Ηλίας Γιαννόγλου, ο οποίος ψηφίστηκε από 1080 φαρμακοποιούς, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου ο Κωνσταντίνος Σερμπίνης έλαβε 780 ψήφους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου, στο οποίο συμμετέχουν -εκτός από τους προαναφερόμενους- οι Ιωάννης Καβαλάρης και Δήμητρα Τριανταφύλλη, προκειμένου να οριστεί ο νέος ταμίας του ΦΣΑ και να γίνει ο επιμερισμός των ρόλων του νέου Δ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο