Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Λουράντος: Σε έλλειψη τα δύο βασικά φάρμακα για τον στρεπτόκοκκο

19/6/2023 12:53:49 πμ
Οι ασθενείς δεν επιθυμούν τα αντίστοιχα γενόσημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε δύο βασικά φάρμακα για την αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος. 

Σε ό,τι αφορά τα αίτια, είπε ότι ναι μεν είναι οι εξαγωγές, αλλά και η έλλειψη σε πρώτη ύλη, όπως βέβαια και η τακτική κάποιων φαρμακευτικών εταιρειών που θεωρούν ότι η κυκλοφορία φαρμάκων χαμηλού κόστους είναι ασύμφορη για αυτές.

Ελλείψεις υπάρχουν και στα γενόσημα αντιβιοτικά, παρά το γεγονός ότι πολλοί ασθενείς τα αποφεύγουν αναίτια, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τα πρωτότυπα, όπως είπε. 

Σε ό,τι αφορά τα strep test, ο Κ. Λουράντος υπογράμμισε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να τα προμηθεύεται από τα φαρμακεία, αλλά αυτό είναι δώρον-άδωρον, καθώς δεν μπορεί να τα κάνει ούτε στο φαρμακείο, ούτε στο σπίτι του. Θα πρέπει να πάει σε νοσοκομείο, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν αυτά τα τεστ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκή έρευνα δείχνει μείωση τιμών, αυξήσεις κόστους και ελλείψεις
Σύμφωνα με τη Pharmaxis Europe Limited






Σχετικά άρθρα

Πού στοχεύει το νέο Δ.Σ. του ΦΣΑ;
Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026
Φ.Σ. Χανίων: Υψηλή η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει
f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο