Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κ. Λουράντος: Σε έλλειψη τα δύο βασικά φάρμακα για τον στρεπτόκοκκο

19/6/2023 12:53:49 πμ
Οι ασθενείς δεν επιθυμούν τα αντίστοιχα γενόσημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε δύο βασικά φάρμακα για την αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος. 

Σε ό,τι αφορά τα αίτια, είπε ότι ναι μεν είναι οι εξαγωγές, αλλά και η έλλειψη σε πρώτη ύλη, όπως βέβαια και η τακτική κάποιων φαρμακευτικών εταιρειών που θεωρούν ότι η κυκλοφορία φαρμάκων χαμηλού κόστους είναι ασύμφορη για αυτές.

Ελλείψεις υπάρχουν και στα γενόσημα αντιβιοτικά, παρά το γεγονός ότι πολλοί ασθενείς τα αποφεύγουν αναίτια, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τα πρωτότυπα, όπως είπε. 

Σε ό,τι αφορά τα strep test, ο Κ. Λουράντος υπογράμμισε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να τα προμηθεύεται από τα φαρμακεία, αλλά αυτό είναι δώρον-άδωρον, καθώς δεν μπορεί να τα κάνει ούτε στο φαρμακείο, ούτε στο σπίτι του. Θα πρέπει να πάει σε νοσοκομείο, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν αυτά τα τεστ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το αμερικανικό παράδειγμα
Ετοιμάζει μηνύσεις σε εταιρείες και φαρμακαποθήκες






Σχετικά άρθρα

Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα
Πορτογαλία: Οι φαρμακοποιοί ζητούν στήριξη της υγείας & ευεξίας τους
Ως μέσο για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας
Τα φαρμακεία μπορούν να συμβάλλουν στο Silver Alert
Μια νέα ιδέα υποβλήθηκε στα Δ.Σ. του ΠΦΣ και του Φ.Σ. Αττικής
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες