Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κ. Λουράντος: Οι έλεγχοι στα αποθέματα των φαρμακείων έχουν ολοκληρωθεί

13/10/2024 11:01:29 μμ
Ήταν σημαντικοί για την απόδειξη της διαφάνειας του κλάδου, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως απαραίτητους για τη διαφάνεια των φαρμακείων χαρακτηρίζει ο Κώστας Λουράντος τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε φαρμακεία της Αττικής και αφορούν τα αποθέματα σε ελλειπτικά φάρμακα. 


Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής διευκρινίζει: «οι φαρμακοποιοί δεν ζητούν να σταματήσει άμεσα ο έλεγχος, αλλά τον επιδιώκουν για να αποδειχθεί περίτρανα ότι οι ίδιοι λειτουργούν άψογα και μέσα στο πλαίσιο του νόμου που αφορά τη διακίνηση των φαρμάκων». Όπως διευκρινίζει πάντως, οι έλεγχοι αυτοί έχουν σταματήσει από τις 10 Οκτωβρίου. 


Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Φορέας Φαρμακοποιών Αττικής χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του «εκφοβιστικούς» αυτούς τους ελέγχους, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ
Εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς προτείνουν μέτρα για μια πιο ισχυρή εφοδιαστική αλυσίδα






Σχετικά άρθρα

9ο Συνέδριο «Το Φαρμακείο του Αύριο»
«Φαρμακείο 360°: Συνδέοντας Ανθρώπους, Τεχνολογία & Υγεία»
ΠΦΣ: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές στα δωρεάν σεμινάρια του Health Hub
Αφορούν τομείς όπως η φαρμακευτική φροντίδα και η ενσωμάτωση της ΑΙ στη φαρμακευτική πρακτική
FIP: Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί
Παγκόσμιο φαινόμενο η ανασφάλεια και οι αδικίες στις αμοιβές