Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Βαρδιάμπασης: Τραγικές οι ελλείψεις φαρμάκων το καλοκαίρι

6/9/2022 3:02:08 πμ
Το φθινόπωρο το πρόβλημα θα επιδεινωθεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έντονο είναι το πρόβλημα των ελλείψεων σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων ενώ ανησυχία υπάρχει και για τη διαθεσιμότητά τους με την έξαρση των ιώσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνης Κώστα Βαρδιάμπαση. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στον τοπικό τύπο «η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί και στο Ρέθυμνο, απέδειξε δυστυχώς στην πράξη το έντονο πρόβλημα, για το οποίο οι φαρμακοποιοί είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα».

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, πως τον Αύγουστο -παρά το γεγονός πως οι φαρμακοποιοί πάσχιζαν προκειμένου να βρουν λύσεις και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς- σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αδύνατο να βρεθεί λύση, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να «περιφέρονται με τη συνταγή ανά χείρας, από φαρμακείο σε φαρμακείο και να μην μπορούν να βρουν πουθενά το φάρμακο που αναζητούσαν». Μάλιστα, όπως περιέγραψε, τον Αύγουστο τα φαρμακεία είχαν φτάσει στο σημείο να μην έχουν ούτε απλά παυσίπονα

Ενόψει του φθινοπώρου η αγορά θα έχει αυξημένες ανάγκες και σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων, όπως εισπνεόμενα για ενήλικες και παιδιά, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επιδεινωθεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο