Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ισοπεδώθηκε το φαρμακείο της Αγίας Πελαγίας

17/10/2022 7:25:47 μμ
Συγκλονιστικές οι εικόνες μετά την πλημμύρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πρωτοφανής καταιγίδα που έπληξε τη Σητεία και την Αγία Πελαγία στην Κρήτη και προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες σε σπίτια, επιχειρήσεις και περιουσίες δεν άφησε ανεπηρέαστα τα φαρμακεία. Στην Αγία Πελαγία το φαρμακείο του Ιωσήφ Κουτεντάκη καταστράφηκε ολοσχερώς, με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Ηρακλείου Αρ. Σκουντάκη να δηλώνει στο f.daily ότι ο Σύλλογος θα στηρίξει -όσο δύναται- τον φαρμακοποιό, ενώ θα ζητήσει και ενίσχυση από τον ΠΦΣ. Στη Σητεία, είναι εντυπωσιακό πως όλα τα φαρμακεία λειτουργούν κανονικά, καθώς σώθηκαν από καθαρή τύχη, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λασιθίου Κ. Καλδής στο f.dailly. 

Ένας φαρμακοποιός είχε ζημιά σε εμπόρευμα αξίας 2-3 χιλ. ευρώ, ωστόσο δεν ζητά βοήθεια από το Σύλλογο αναλογιζόμενος τις τεράστιες καταστροφές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έχουν υποστεί οι συμπολίτες του. Ο Κ. Καλδής επισημαίνει ότι «η οικονομία της πόλης θα κάνει πολύ καιρό να ορθοποδήσει» και ενδεικτικά ανέφερε ότι η σημερινή είσπραξη του φαρμακείου του είναι 5-6 φορές χαμηλότερη σε σύγκριση με αυτή που θα είχε υπό κανονικές συνθήκες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία του Ντ. Τραμπ, μετά την Pfizer






Σχετικά άρθρα

Εγχειρίδιο για τη διαχείριση της μη ελεγχόμενης υπέρτασης
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Φ.Σ. Αττικής: Διαγωνισμοί για την ασφάλιση των φαρμακοποιών και των συνταγών
Σκοπεύει να καλύψει τα μέλη του για επαγγελματική αστική ευθύνη και για την αξία των συνταγών
Φ.Σ. Αττικής: Ζητά την επαναφορά της ταινίας γνησιότητας στα ΜΗΣΥΦΑ
Κρίνει πως η κατάργησή της τα υποβιβάζει σε προϊόντα ευρείας κυκλοφορίας