Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΙΣΑ: Όχι στις ιατρικές πράξεις εντός φαρμακείων

18/6/2015 9:25:27 πμ
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρεται στην προσπάθεια αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος που επιχειρείται από τη ΦΑΝΙΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την έντονη αντίδρασή του για την προσπάθεια αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος που εγκυμονεί μεγάλους κίνδυνους για τη Δημόσια υγεία εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, τονίζοντας ότι καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να εκτελείται από μη γιατρούς, σε ακατάλληλους χώρους και κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.


O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρεται ειδικότερα στους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δημόσια υγεία η προσπάθεια αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος που επιχειρείται από το ΦΑΝΙΕ (δείτε εδώ τις προτάσεις του ΦΑΝΙΕ για τη συμμετοχή των φαρμακείων στην ΠΦΥ).


Όπως αναφέρει, «με έκπληξη ενημερωθήκαμε για πρότασή τους που αφορά την εκτέλεση ιατρικών πράξεων πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσα στα φαρμακεία. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και τονίζουμε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία από τέτοιες αντιεπιστημονικές πρακτικές.

Οποιαδήποτε ιατρική πράξη που εκτελείται από μη γιατρούς, και μάλιστα σε ακατάλληλους χώρους πώλησης προϊόντων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ασθενή. Επιπρόσθετα, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και είναι ποινικά διώξιμη.

Θυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι ο φαρμακοποιός δεν είναι ο θεράπων γιατρός και δεν μπορεί ούτε να εκτελέσει ιατρικές πράξεις ούτε να ελέγξει την κλινική αποτελεσματικότητα των χορηγούμενων σκευασμάτων, καθώς δε μπορεί να αξιολογήσει τις κλινικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Η θεραπεία του ασθενή αποτελεί ιατρική ευθύνη του θεράποντα γιατρού και αυτό είναι ένα αξίωμα που πρέπει να είναι σεβαστό και να μην καταστρατηγείται από κανέναν».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών