Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΙΣΘ: Επανέρχεται στο αίτημα για την εκτέλεση συνταγών σε διαφορετικά φαρμακεία

15/1/2023 6:40:44 μμ
«Η λύση της ΗΔΙΚΑ δεν εξυπηρετεί ούτε τον γιατρό ούτε τον ασθενή»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιμένει να δοθεί η δυνατότητα στους ασθενείς να εκτελούν την ίδια συνταγή σε διαφορετικά φαρμακεία σε περίπτωση έλλειψης φαρμακευτικού σκευάσματος, χαρακτηρίζοντας τη λύση αυτή ως «μονόδρομο». Όπως αναφέρει, «η προφανής λύση που διατυπώνεται στο έγγραφο της HΔΙΚΑ προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασθενών με διακριτή συνταγογράφηση του σκευάσματος που είναι σε έλλειψη με διαφορετική συνταγή, δεν εξυπηρετεί ούτε τον γιατρό ούτε τον ασθενή.

Δεν εξυπηρετεί τον γιατρό αφενός διότι δεν είναι δυνατόν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζει τις ελλείψεις της αγοράς και αφετέρου να επιβαρύνεται με αύξηση της γραφειοκρατίας και σπατάλη πολυτίμου χρόνου για έκδοση διαφορετικών συνταγών. Δεν εξυπηρετεί ούτε τον ασθενή, καθώς όπως γνωρίζετε, ο ασθενής θα πρέπει να επιβαρυνθεί επιπλέον κόστος που προέρχεται από την αποζημίωση 1 ευρώ ανά εκδοθείσα συνταγή». Ο Σύλλογος αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης των συνταγών από την ΗΔΙΚΑ, αλλά δηλώνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της