Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ιρλανδία: Τα φάρμακα στην πόρτα των ασφαλισμένων μέσω drone

26/5/2020 4:05:52 μμ
Για την αποφυγή μόλυνσης με κορονοϊό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ιρλανδική Manna Aero παραδίδει φάρμακα και ζωτικής σημασίας εφόδια σε απομονωμένους ηλικιωμένους μέσω drone, στους οποίους η ιρλανδική κυβέρνηση είχε συστήσει να παραμείνουν σπίτια τους για να αποφύγουν τη μόλυνση με τον ιό.


Η Manna Aero συνεργάστηκε με τον πάροχο των υπηρεσιών υγείας στην Ιρλανδίας, προκειμένου να δοκιμάσει το πιλοτικό της σύστημα στο Μάνιγκαλ, μία μικρή πόλη στο κέντρο του νησιού. Έπειτα από εβδομάδες δοκιμαστικών πτήσεων από και προς τα σπίτια των κατοίκων, το τοπικό φαρμακείο και το μπακάλικο της πόλης -που βρίσκεται στο πρατήριο καυσίμων της Πλατείας Μπαράκ Ομπάμα- η Manna ανακοίνωσε πως η τεχνολογία της απέδειξε πως λειτουργεί.


«Θέλαμε να κάνουμε κάτι μικρό αλλά ουσιαστικό, το οποίο θα ήταν αντιπροσωπευτικό του πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον είτε σε έναν εκτεταμένο είτε σε επαναλαμβανόμενο εγκλεισμό», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Manna Aero Μπόμπι Χίλι.


«Μακροπρόθεσμα, γνωρίζουμε πως στο μέλλον θα γίνονται παραδόσεις μέσω drone. Αυτό βοηθά να κατανοήσουμε με την καρδιά και το μυαλό το πόσο σημαντική, πόσο ασφαλής και πόσο πρακτική θα είναι η αυτόνομη μορφή διανομής, ενώ ταυτόχρονα πραγματικά βοηθάμε μια μικρή πόλη υπό αληθινά δύσκολες περιστάσεις».


Στο Μάνιγκαλ, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και όχι μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, έτσι ώστε οι ευάλωτοι κάτοικοι να μπορούν να παραγγείλουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους στην πόρτα του σπιτιού τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενέκρινε δύο σχετικά εμβόλια






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του