Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


IQVIA: Μείωση της κίνησης στα φαρμακεία την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου

6/4/2020 4:06:30 μμ
Αφορά όλες τις κατηγορίες των προϊόντων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Weekly Data της IQVIA, μειωμένη ήταν η κίνηση σε πωλήσεις τεμαχίων την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου (16/03 - 22/03) σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες που διακινούνται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (09/03 - 15/03).


Συγκεκριμένα, την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου η μείωση της κίνησης διαμορφώθηκε ως εξής: Φάρμακα: -3,9% (-456 χιλ. τμχ.), προϊόντα OTC: -0,7% (-29 χιλ. τμχ.), καλλυντικά: -17,2% (-167 χιλ. τμχ.), προϊόντα διατροφής: -28,4% (-32 χιλ. τμχ.), προϊόντα φροντίδας ασθενών: -13% (-71 χιλ. τμχ.).


Κάποιες από τις υποκατηγορίες με τη μεγαλύτερη μείωση σε μόλις μία εβδομάδα είναι οι παρακάτω: Στα Φάρμακα, η κατηγορία των Αναπνευστικών (R0) η οποία μειώνεται κατά -16% (-207 χιλ. τμχ.).


Στα Προϊόντα OTC, η κατηγορία για το Βήχα, το Κρύωμα και το Αναπνευστικό μειώνεται κατά -21,2% (-215 χιλ. τμχ.).


Στα Καλλυντικά, τα προϊόντα Προσωπικής Υγιεινής μειώνονται κατά -31,2% (-94 χιλ. τμχ.). Στα Προϊόντα διατροφής, η κατηγορία των Βρεφικών Τροφών μειώνεται κατά -33% (-30 χιλ. τμχ.).


Στα Προϊόντα Φροντίδας ασθενών, η κατηγορία «Σύριγγες / Βελόνες / Βελονάκια» μειώνεται κατά -25,4% (-12 χιλ. τμχ.).


Αντιθέτως, η τάση παραμένει αυξητική σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του Μαρτίου του 2019 (18/03 - 24/03) για όλες σχεδόν τις κατηγορίες προϊόντων.


Πηγή: Health Daily

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
Στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος στο Λονδίνο για τη βελτίωση της πρόσβασης σε καρδιολογική φροντίδα






Σχετικά άρθρα

f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Iowa: Φαρμακεία αξιοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα
Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
ΠΦΣ: Ηλεκτρονικές οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο «Προλαμβάνω»
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ