Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ιουλία Τσέτη: Οι Βιοεπιστήμες αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας

14/4/2022 4:15:54 μμ
Στην Ελλάδα παράγεται σημαντική έρευνα, ενώ το ελληνικό επιχειρείν έχει προοπτική
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δικό της στίγμα αναφορικά με το ρόλο των Βιοεπιστημών στην ανάκαμψη της οικονομίας και της μεταπανδημικής εποχής κατέθεσε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος του UN Global Compact Net Work Hellas και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ.

Το μήνυμα που έστειλε η Ι. Τσέτη είναι ότι οι Βιοεπιστήμες (Βιολογίας, Φαρμακολογίας και Ιατρικής) αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, στη βάση της οποίας πρέπει να υπάρχει η σύμπτυξη και η κοινωνική συνοχή. Η ανάπτυξη δε αυτή μπορεί να βασιστεί σε δύο πυλώνες: Πρώτον, στην ισότητα - διαφορετικότητα & συμπερίληψη, ώστε να ενωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος και δεύτερον, στις 10 Διακηρυγμένες Αρχές του ΟΗΕ και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το Ελληνικό Δίκτυο UN Global Compact Net Work Hellas.

Σύμφωνα με την Ι. Τσέτη, οι επιστήμες Υγείας αποτελούν ένα από τα κορυφαία πεδία δραστηριότητας στο ελληνικό «οικοσύστημα» καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Τόνισε πως στην Ελλάδα παράγεται βασική έρευνα, με το 30,8% των διδακτορικών διατριβών το 2020 να σχετίζεται με τις επιστήμες υγείας, ενώ μίλησε για τις επιτυχίες της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η διάκριση πέντε ελληνικών ερευνητικών κέντρων ανάμεσα στα 50 πρώτα της Ευρώπης για τις επιδόσεις τους στο Horizon 2020.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα