Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΙΦΕΤ: Χορηγία Μηχανήματος Ελέγχου Ουσιών

5/11/2023 8:36:39 μμ
Στο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), για ακόμη μία φορά, αποτελεί πολύτιμο αρωγό στο σημαντικό έργο του ΟΚΑΝΑ προς τον πληθυσμό που κάνει χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, ενισχύοντας τον εξοπλισμό του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης «STEKI 46» μέσω της χορηγίας ενός Μηχανήματος Ελέγχου Ουσιών (φασματοφωτόμετρο). Με το Φασματοφωτόμετρο FTIR θα αναλύεται η περιεκτικότητα, το είδος, οι προσμείξεις και η «καθαρότητα» της ουσίας με απώτερο σκοπό την αποφυγή των περιστατικών υπερδοσολογίας (overdose) στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης του κινδύνου απώλειας της ζωής. Ο χρήστης υπηρεσιών του ΧΕΧ θα ενημερώνεται, ώστε να γνωρίζει το τι ουσία και τι κινδύνους μπορεί αυτή να έχει. Επιπλέον, σε πραγματικό χρόνο, δημιουργείται μια βάση δεδομένων των ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο «εδώ και τώρα» από τον πληθυσμό-στόχο. Αυτό θα συμβάλλει τόσο στο σχεδιασμό θεραπευτικών παρεμβάσεων όσο και στο σχεδιασμό πολιτικών αντιμετώπισης της εξάρτησης σε θεσμικό επίπεδο.


Αναλυτικότερα, η χορηγία του ΙΦΕΤ προς τον ΟΚΑΝΑ περιλαμβάνει ένα Φασματοφωτόμετρο FTIR/ FTIR Forensics Package. Model 5500 AFTIR οίκου Agilent Technologies, με το αντίστοιχο Λογισμικό ελέγχου & επεξεργασίας δεδομένων που θα αντλούν τα στοιχεία από τη διεθνή βιβλιοθήκη «TICTAC ATR FTIR Drugs Library». Πρόκειται για ένα από τα πιο άρτια μηχανήματα που χρησιμοποιούν ιατροδικαστικές υπηρεσίες, αστυνομικές υπηρεσίες και εγκληματολογικά εργαστήρια του εξωτερικού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Και συμμετοχή στο 2ο Run for Autism της Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"