Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΙΦΕΤ: Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με 740 φάρμακα και στήριξη της εθνικής προσπάθειας κατά της Covid-19

16/10/2022 7:34:00 μμ
Ο απολογισμός του Ινστιτούτου για το 2021
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά σε πολλαπλά επίπεδα υπήρξε το 2021 για το ΙΦΕΤ, όπως προκύπτει από τα επίσημα πλέον στοιχεία για την τελευταία οικονομική χρήση και παρά τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της Covid-19 στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Οι επιτυχημένες επιδόσεις του Ινστιτούτου συνοψίζονται στους παρακάτω δείκτες:
  • Διατέθηκαν περισσότεροι από 740 κωδικοί φαρμάκων, σε σύνολο 70 θεραπευτικών κατηγοριών, διασφαλίζοντας κάλυψη των εγχώριων αναγκών με καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. 
  • Οι νέοι κωδικοί φαρμάκων ξεπέρασαν τους 170 και αφορούσαν 25 διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες.
  • Ολοκληρώθηκαν περισσότερες από 26.000 αποστολές για περίπου 2,6 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων, ενώ αναπτύχθηκε διανομή σε 120 νέα σημεία.
  • Εξασφαλίστηκαν χαμηλότερες τιμές αγοράς για περισσότερα από 130 φάρμακα, εξοικονομώντας συνολικά για το σύστημα Υγείας και τη δημόσια δαπάνη €16 εκατ. μέσω αντίστοιχων μειώσεων στις τιμές πώλησης.
  • Διανεμήθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία 500.000 δόσεις ρεμντεσιβίρης, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε θεραπεία για περισσότερους από 100.000 ασθενείς με Covid-19.
  • Σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες του ΙΦΕΤ, όπως: αύξηση εσόδων +56%, αύξηση κερδοφορίας +30%, αύξηση κεφαλαίου κίνησης +35% και βελτίωση απόδοσης αποθεματικού +18%.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Σωτηρίου σχολίασε τα εξής: «Σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο και το 2021 έμοιαζε αβέβαιο, το Ινστιτούτο αύξησε την ρευστότητά του, διευρύνοντας παράλληλα τις εισαγωγές φαρμάκων και τη γεωγραφική κάλυψη των υπηρεσιών του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό