Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Ιδρύθηκε το κοινωφελές Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»

21/9/2022 11:33:47 μμ
Μετουσιώνει και διαφυλάσσει τις αξίες του αείμνηστου από γενιά σε γενιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το κοινωφελές Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκινά πλέον επίσημα τη λειτουργία του, στοχεύοντας να στηρίξει την κοινωνία.
Συγκεκριμένα, σκοπός του Ιδρύματος είναι η υποστήριξη και προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, της υγείας, της παιδείας, καθώς και η προαγωγή του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφόρου ανάπτυξης. 

Οι άξονες αυτοί αντικατοπτρίζουν τα ευρύτερα ενδιαφέροντα του αλησμόνητου Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και τους τομείς στους οποίους διακρίθηκε στη ζωή του. Η Διοικητική Ομάδα του Ιδρύματος, με Πρόεδρο τον Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, θα λαμβάνει και θα αξιολογεί τα αιτήματα και θα προχωρά σε δωρεές, ενώ σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και επιστημονικούς συνεργάτες, θα διασφαλίζεται ότι όλες οι δράσεις θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

Από την ίδρυσή του έως και σήμερα, το Ίδρυμα έχει αναλάβει σημαντικά έργα, ενώ μέσα στο 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικές δωρεές για την αναβάθμιση χώρων στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, θα παραδοθεί σημαντικός εξοπλισμός για 2 κλινικές στο «Βοστάνειο», ενώ θα γίνει ολική ανάπλαση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου στην Αστυπάλαια. Επιπλέον, θα παρέχει έξι υποτροφίες σε φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής, της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

Στην επίσημη παρουσίαση του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανέφερε: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν οικουμενικός, ήταν προσωπικότητα που ένωνε. Και χαίρομαι γιατί σήμερα που τον τιμούμε, είναι όλοι εδώ, από τον πολιτικό κόσμο, την υγεία, τον αθλητισμό. Όσοι τον έζησαν από κοντά, αναγνώριζαν τον άνθρωπο Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον Παύλο της ανάγκης και της αγάπης, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ ο οποίος σημείωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία του Ιδρύματος, η οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, και πρωτίστως ο αγαπημένος του γιος Δημήτρης, θα συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση του "γενάρχη" τους και έτσι θα τιμήσουν και την όλη πολύτιμη "κληρονομιά" του στο μέλλον, στηρίζοντας και την κοινωνία μας. 

Όπως είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι πραγματικοί και ανιδιοτελείς φίλοι του Παύλου Γιαννακόπουλου θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την προοπτική». Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρ-Λίλλυ και φίλος του αείμνηστου και ο Δρ. Αντώνης Αυγερινός, Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν τη νέα γραμμή παραγωγής
Μια καινοτόμα πρόταση στη σύγχρονη φροντίδα του οργανισμού






Σχετικά άρθρα

Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενέκρινε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου