Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ιδρύθηκε η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή και ξεκινά ενημερωτικές δράσεις

15/12/2022 5:23:40 πμ
Στόχος είναι η ενημέρωση γιατρών και ασθενών για τις χρήσεις τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργάνωσε με επιτυχία διαδικτυακό webinar για τις «Kλινικές εφαρμογές και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με κανναβινοειδή» με τη συνεργασία της κλινικής Kalapa από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αλλά και της νεοσύστατης Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας για τα Κανναβινοειδή (ΕΙΕΚ). Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας μέσω της ανταλλαγής θεραπευτικών πρωτοκόλλων και καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά την κλινική αντιμετώπιση με ελάσσονα κανναβινοειδή συγκεκριμένων, αλλά ενδεικτικών, περιπτώσεων σύμφωνα με την ισπανική εμπειρία.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο σεμινάριο ήταν η ιατρός Mery Peña Guzmán και ο ιατρός Robert Uhlenbrock από την Kalapa Clinic της Βαρκελώνης που παρουσίασαν τη μακροχρόνια πρακτική εμπειρία τους. Η Mery Peña Guzmán έκανε μια πολύ εμπεριστατωμένη και εκτενή παρουσίαση για την επίδραση της Κανναβιδιόλης, ενώ ανέλυσε διεξοδικά μια περίπτωση κρανιοεγκαφαλικού τραύματος και μακροχρόνιας χορήγησης CBD. Ο Robert Uhlenbrock αναφέρθηκε αρχικά εκτενώς στη γερμανική εμπειρία και ανέλυσε με λεπτομέρεια δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, μία περίπτωση με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και μία περίπτωση με ινομυαλγία.

Η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση, πρόεδρος της ΕΙΕΚ, σημείωσε πως «το σεμινάριο συνέπεσε χρονικά με την επίσημη αναγνώριση της σύστασης της ΕΙΕΚ από το Ειρηνοδικείο, σηματοδοτώντας την αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων που στοχεύουν τόσο στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας αναφορικά με τις κλινικές χρήσεις των κανναβινοειδών όσο και στην παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να υπερκεραστούν τα προβλήματα εφαρμογής που ανακύπτουν σχετικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, πρόσθεσε πως «θέσαμε έτσι τις βάσεις για την εκπαίδευση και ενθάρρυνση των ιατρών πάνω στη κλινική χορήγησή τους, με στόχο την ορθή χρήση τους από τους πολίτες και την καταγραφή-παρακολούθηση της λειτουργικότητάς τους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση