Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΙΔΕΕΑΦ: Επικαιροποίησε το εγχειρίδιο για τη διενέργεια rapid tests

7/3/2022 7:50:33 μμ
Χρήσιμος οδηγός για τις ορθές πρακτικές στο φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα εγχειρίδιο με αναθεωρημένες οδηγίες για τη διενέργεια των rapid tests αναρτήθηκε στο site του ΙΔΕΕΑΦ προς ενημέρωση και εκπαίδευση των φαρμακοποιών. Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Διαγνωστικοί έλεγχοι SARS CoV 2: Επιστημονικά, κανονιστικά και πρακτικά θέματα» επιμελήθηκε ομάδα φαρμακοποιών αποτελούμενη από τους: Αντώνη Γεωργακόπουλο, Ηλία Κατσόγιαννη, Σοφία Παπαδημητρίου, Ανδρέα Βίτσο και Κωνσταντίνο Λιάρα.

Ο ΠΦΣ θεώρησε σκόπιμο και χρηστικό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες που είχε αποστείλει στους φαρμακοποιούς προ μηνών και να τις προσφέρει ως εκπαιδευτικό υλικό υπό τη μορφή διαφανειών, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα χρήσιμο «εργαλείο» για την καθημερινότητα των Ελλήνων φαρμακοποιών με εύκολη πρόσβαση.

Από το καλοκαίρι του 2021, όταν ξεκίνησε η διενέργεια rapid tests στα ελληνικά φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω ταυτοποίησης και απομόνωσης των ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, σε σχετική ανακοίνωσή του, η επιτυχία που είχε η επιδημιολογική επιτήρηση μέσω των rapid tests εξαρτάται τόσο από την ορθή διενέργεια του ελέγχου (λήψη δείγματος, διενέργεια του ελέγχου, χρήση αντιδραστηρίων υψηλής πιστότητας) όσο και από την πληρέστερη καταγραφή των θετικών ατόμων.

«Από την έναρξη της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της Covid-19 έως σήμερα, οι 11,5 χιλιάδες φαρμακοποιοί που εργάζονται και διευθύνουν τα κοινοτικά φαρμακεία της χώρας στηρίζουν καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις την πρωτοβάθμια φροντίδα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας», επισημαίνει τέλος ο Σύλλογος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο