Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΙΔΕΕΑΦ: Εντείνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλους τους φαρμακοποιούς

19/3/2021 3:06:50 μμ
Νέα σεμινάρια προγραμματίζει το 7μελές πλέον συμβούλιό του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα τελευταία χρόνια το ΙΔΕΕΑΦ αποδείχθηκε ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο που στόχο έχει να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φαρμακοποιών, αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο τους στη φροντίδα των ασθενών. Μετά την αρχική οργάνωση των webinars προς φαρμακοποιούς, μεγάλη τομή αποτέλεσε η «Πιστοποίηση διενέργειας εποχικού εμβολιασμού», μια ιστορικής σημασίας διαδικασία που για πρώτη φορά επισημοποίησε με νομοθετική ρύθμιση την παροχή της υπηρεσίας του εμβολιασμού από το φαρμακείο.


Η δράση αυτή, εκτός των άλλων, δημιούργησε τις προϋποθέσεις και για το επόμενο σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση και αναγνώριση παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, με την ανάθεση στα φαρμακεία του προγραμματισμού για τους εμβολιασμούς COVID-19 και με τον ΙΔΕΕΑΦ να δημιουργεί το «εκπαιδευτικό πρόγραμμα προαγωγής εμβολιασμού κατά της Covid-19», διαδικτυακά. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα τα εγγεγραμμένα μέλη-φαρμακοποιοί του ΙΔΕΕΑΦ ανέρχονται σε 10.800, ενώ σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο ρόλος και οι δράσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΔΕΕΑΦ γίνεται πλέον 7μελές, όπως ανακοινώθηκε. Η νέα σύνθεση του ΔΣ είναι η εξής: · Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Σεραφείμ Ζήκας, φαρμακοποιός


· Α' Αντιπρόεδρος: Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, φαρμακοποιός, πρόεδρος ΕΕΣ · Β' Αντιπρόεδρος: Ελένη Σκαλτσά, καθηγήτρια Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ · Γραμματέας: Νικόλαος Φουτούλης, φαρμακοποιός · Μέλη: Λουκία Βαρουξή, φαρμακοποιός, Ελευθέριος Μαρίνος, φαρμακοποιός, Ευγενία Μαυρίδη, φαρμακοποιός.


Όπως επισημαίνουν τα μέλη του, η εκπαιδευτική δραστηριότητα συνεχίζεται και θα αφορά: · Πιστοποιημένα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. · Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φαρμακοποιών, με δια ζώσης σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου με την παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων, την ορθή χρήση αναπνευστικών συσκευών, το σακχαρώδη διαβήτη, τον εμβολιασμό ενηλίκων κ.ά.


· Τα νέα Επιστημονικά Συμπόσια στον παρόντα χρόνο διαδικτυακά και ίσως δια ζώσης στο μέλλον. Θα διεξαχθεί το πρώτο με θέμα «Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία στην εποχή της COVID-19», ενώ σχεδιάζονται δύο ακόμα για φέτος, ένα για τα δερμοκαλλυντικά στα φαρμακεία και ένα για τα προϊόντα "Cold & Cough” το φθινόπωρο.


Τα μέλη του ΔΣ του ανακοίνωσαν πως οραματίζονται επίσης ολοκληρωμένους κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών, εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης γνώσεων και πολλά άλλα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας