Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ι.Σ.Α.: «Διαπομπεύονται οι γιατροί για να καλυφθεί το κούρεμα των οφειλών»

25/1/2013
«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού οι ανακοινώσεις για κυκλώματα διαφθοράς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ποσά που θα δώσει σε γιατρούς και άλλους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι γιατροί θεωρούν τώρα πως ο Οργανισμός τους διαπομπεύει λέγοντας ότι εμπλέκονται σε κυκλώματα απάτης με φάρμακα για να καλύψει το θέμα του κουρέματος.

 

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης του Έλληνα ιατρού από τον ΕΟΠΥΥ στόχο έχει να συγκαλύψει το κούρεμα των ιατρικών αμοιβών» λέει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (Ι.Σ.Α.) μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι εντόπισε κυκλώματα απάτης με φάρμακα στα οποία εμπλέκονται και γιατροί.

 

Ο Ι.Σ.Α. υπογραμμίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε περιπτώσεις γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα διαφθοράς δεν αναφέρεται όμως: «στους χιλιάδες ιατρούς που παραμένουν απλήρωτοι προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες τους δωρεάν. Ο Ι.Σ.Α. σε κάθε περίπτωση συνηγορεί στη τιμωρία των επιόρκων, πλην όμως πρέπει να ενημερωθούμε για τις αμετάκλητες αποφάσεις, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί με κακοήθεις αντιπερισπασμούς και κυνήγι μαγισσών».

 

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να καλυφθούν οι οφειλές προς τον κλάδο γι αυτό και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 

Πηγή: iatropedia.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω αλλαγής προμηθευτή της δραστικής ουσίας από την GSK
Η εταιρεία σε μια νέα φάση ανάπτυξης






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Σε έλλειψη φάρμακα με albendazole έως το 2028
Λόγω αλλαγής προμηθευτή της δραστικής ουσίας από την GSK
Ε.Ε.: Νέα πρόταση για τις κρατικές προμήθειες φαρμάκων
Αφήνει πίσω το αποκλειστικό κριτήριο της χαμηλότερης τιμής
EAHP & EFPIA: Ζητούν barcode σε κάθε δόση φαρμάκου
Για τη δραστική μείωση φαρμακευτικών σφαλμάτων στα νοσοκομεία
ΕΜΑ: Προς επίλυση η χρόνια έλλειψη του verteporfin
Εγκρίθηκαν νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και νέες ρυθμίσεις εφοδιασμού