Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ι.Σ.Α.: «Βάλτε φόρο σε τσιγάρα-αλκοόλ για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ»

9/11/2012
Στον αέρα απειλούν να τινάξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οι οριζόντιες επιβαρύνσεις του ασθενή και οι συνεχόμενες περικοπές στην φαρμακευτική και νοσηλευτική του περίθαλψη, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (Ι.Σ.Α.) και προτείνει μια άλλου τύπου ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στον αέρα απειλούν να τινάξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οι οριζόντιες επιβαρύνσεις του ασθενή και οι συνεχόμενες περικοπές στην φαρμακευτική και νοσηλευτική του περίθαλψη, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (Ι.Σ.Α.) και προτείνει μια άλλου τύπου ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.


Η επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων, όπως για παράδειγμα το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή και τα 25 ευρώ σε κάθε νοσηλεία που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, επιβαρύνουν δραματικά τον ασθενή χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στην εξοικονόμηση πόρων, σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη του Ι.Σ.Α.


Γι? αυτό, στο πλαίσιο αυτό, ο Ι.Σ.Α. προτείνει να υπάρξει ειδική φορολογία υπέρ του ΕΟΠΥΥ κατά 0,5% στα προϊόντα καπνού και 1% στα αλκοολούχα ποτά.


«Πρόκειται για ανθυγιεινές συνήθειες που συσχετίζονται με σοβαρά προβλήματα υγείας και οδηγούν σε μεγάλες επιβαρύνσεις το σύστημα υγείας. Αντίθετα οι αποσπασματικές οριζόντιες επιβαρύνσεις πλήττουν δυσβάστακτα τον ασθενή, ο οποίος καλείται πλέον, εκτός των άλλων, να πληρώνει συμμετοχή που φτάνει μέχρι και 45% για τη φαρμακευτική του περίθαλψη» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γιώργος Πατούλης.


Πηγή: iatropedia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί για τα έργα και τις ημέρες της προεδρίας τους
Θα κυκλοφορήσει πιθανότατα εντός του 2026






Σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
AESGP: Η αυτοφροντίδα πρέπει να τεθεί σε στρατηγική προτεραιότητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας συνάντησης της ένωσης
Έρχεται ΑΙ σύστημα που θα αποτρέπει την υπερσυνταγογράφηση & τις απάτες
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist