Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός


Ήρθε η άυλη συνταγή

24/3/2020 3:56:21 μμ
Και φέρνει την αποπληρωμή των φαρμακοποιών μόνο κατά 80%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τις 23/3 τέθηκε σε λειτουργία η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης, κατά την οποία ο πολίτης μπορεί να παραλαμβάνει τη συνταγή του ηλεκτρονικά (σε μήνυμα ή e-mail, εφόσον έχει εγγραφεί στην υπηρεσία) και ο φαρμακοποιός την εκτελεί είτε με το barcode της συνταγής είτε αναζητώντας τη συνταγή με το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Η νέα αυτή δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) θα είναι διαθέσιμη για δύο μήνες, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο ΦΕΚ 68Α/20-03-2020. Επίσης στην ΠΝΠ αναφέρεται ότι έως τις 31/5/2020, οι λογαριασμοί των ιδιωτικών φαρμακείων δύνανται να εκκαθαρίζονται με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, σε ποσοστό μέχρι 80% του ποσού του τιμολογίου, με μόνη την ηλεκτρονική υποβολή στην eopyykmes.gr του τιμολογίου, του σημειώματος υποβολής και της συγκεντρωτικής κατάστασης.

Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσεις τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών, καθώς -όπως λένε- δεν υπάρχει λόγος για ειδικό έλεγχο των συνταγών αφού είναι ηλεκτρονικές και το 20% που παρακρατείται θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ρευστότητα των φαρμακείων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

450.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα